Política
Pere Aragonès durant el Consell Executiu
Foto: Pere Aragonès durant el Consell Executiu | @govern | Twitter
Pressupostos

En perill els pressupostos d'Aragonès: els comuns presenten una esmena a la totalitat

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès durant el Consell Executiu
Foto: Pere Aragonès durant el Consell Executiu | @govern | Twitter

Els comuns presenten una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern de la Generalitat i posen en perill l'aprovació dels comptes per l'any 2024. 

Per què és important? L'executiu de Pere Aragonès va pactar els pressupostos amb el PSC, fet que facilitava la seva aprovació. Tot i això, el Govern necessita els vots d'una tercera formació per poder-los tirar endavant. Un dels partits que podien donar-li suport eren els comuns. 

Què en sabem? En Comú Podem ha decidit presentar una esmena a la totalitat als pressupostos presentats pel govern d'Aragonès. Aquesta decisió complica l'aprovació dels nou comptes. 

  • Després que ERC i PSC pactessin els pressupostos de la Generalitat del 2024, l'executiu català necessitava cinc vots a favor o l'abstenció d'un dels partits del Parlament. 
  • Tot apuntava que els comuns serien els qui acabarien donant suport als comptes, però el macroprojecte del Hard Rock ha fet que la formació faci marxa enrere deixant en l'aire l'aprovació dels pressupostos. 
  • Tot i que republicans i socialistes no han pactat cap punt sobre el macroprojecte, els comuns volen el compromís de l'executiu que no s'aprovarà el pla director urbanístic del Hard Rock. 

Previsions: Fonts de la Generalitat asseguren que els comuns els han traslladat que encara que presentin l'esmena a la totalitat, es podria retirar a l'últim moment. 

  • Està previst que el ple per debatre els pressuposts se celebri la setmana que ve, el 13 i 14 de març. 

En detall: El PSC, el nou principal soci del govern català, ha retret als comuns que posis el Hard Rock com a condició per aprovar els comptes catalans i asseguren que prenen aquesta decisió per "interès purament electoral". 

Seguirà ampliació...