Política
Pere Aragonès i Salvador Illa al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès i Salvador Illa al Palau de la Generalitat
Pressupostos

Acord tancat entre ERC i PSC pels pressupostos del 2024

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Salvador Illa al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès i Salvador Illa al Palau de la Generalitat

El Govern de la Generalitat ha tancat un acord amb el PSC per aprovar els pressupostos catalans del 2024. 

Per què és important? Per segon any consecutiu, l'executiu de Pere Aragonès aconsegueix arribar a un acord amb els socialistes per tirar endavant els comptes catalans. 

Què en sabem? Acord tancat i assolit a la Generalitat. El Govern i el PSC, després de mesos de negociació, han arribat a un acord pels pressupostos del 2024. 

  • Segons fonts de les negociacions, el pacte es va tancar aquest dilluns a la nit. 

A la pràctica: El pacte entre les dues formacions no és suficient per poder tirar endavant els comptes. El Govern necessita un tercer partit perquè hi doni suport o s'abstingui per poder aprovar els pressupostos. 

  • Un dels partits que podria donar-hi el seu vot a favor són els comuns, que han assegurat que no donaran el seu consentiment als comptes si es tira endavant el macroprojecte del Hard Rock. 

Previsions: El president Aragonès, i el líder del PSC i cap de l'oposició, Salvador Illa, signaran l'acord a les 16:00 d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat. 

  • El Consell Executiu es reunirà de forma extraordinària aquest dimecres 28 de febrer per aprovar els números catalans.

D'on venim: Si els pressupostos tiren endavant, seria el tercer any consecutiu que el govern Aragonès aconsegueix aprovar-los. L'any passat, l'executiu català va firmar un acord a tres bandes amb PSC i comuns. 

Context: L'acord entre republicans i socialistes arriba després que les dues formacions també hagin arribat a una entesa a l'Ajuntament de Barcelona. El grup municipal d'ERC, liderat per la regidora Elisenda Alamany, va anunciar un acord amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, perquè els comptes barcelonins puguin tirar endavant. 

  • El suport del PSC podria ser interessat, ja que s'assegura que ERC pugui votar a favor als pressupostos de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats.