Política
El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya
Foto: El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya | X (Twitter)
Pressupostos

Pressupostos 2024: Hard Rock, la pedra a la sabata que molesta a tots

Temps de lectura: 2 minuts
El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya
Foto: El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya | X (Twitter)

El pressupost que aquest dimarts han pactat ERC i el PSC de poc servirà si no s'hi afegeix un tercer partit que asseguri la majoria. La formació amb més números per sumar-se a l'acord és En Comú Podem, però hi ha una qüestió que més tard o més d'hora s'haurà de parlar, tot i que resulti incòmode per a totes les formacions: el macrocomplex turístic Hard Rock de Vila-seca i Salou, al Tarragonès. 

Per què és important? El PSC dona suport al projecte, ERC esquiva tant com pot el debat i per En Comú Podem és un gripau molt difícil d'empassar-se. 

Què en sabem? "Si per a Aragonès és tan important el Hard Rock, igual haurà de buscar altres majories per als pressupostos", ha declarat recentment Jéssica Albiach, líder dels comuns. 

  • Albiach s'ha mostrat' contundent en aquest sentit i adverteix que la seva formació no vol “que Catalunya sigui Las Vegas de baix cost". 
  • Així doncs, als republicans no els quedarà més remei que fer equilibris: intentaran esquivar el tema tant com puguin o hauran de fer declaracions públiques que intentin satisfer totes les parts. 

Què ha dit? En aquest sentit, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ja ha hagut d'encarar aquest dimarts les contradictòria posició al respecte d'aquest projecte. 

  • Plaja ha afirmat que no té cap sentit barrejar el Hard Rock amb la negociació pel pressupost perquè, al cap i a la fi, no hi ha cap partida expressa assignada al macrocomplex. 
  • Però alhora, la portaveu ha hagut de reconèixer que la tramitació per a construir el Hard Rock ja no es pot aturar: “El govern no pot frenar res. Dóna continuïtat a una tramitació”, ha assegurat. 
  • Segons ERC, fer enrere el projecte tindria ara un cost molt elevat perquè caldria pagar compensacions quantioses. 

Previsió. Caldrà esperar per veure com les tres formacions assoleixen un acord sense prendre gaire mal.

  • De moment, el PSC s’atribueix com un èxit propi que el projecte tiri endavant, Esquerra evita prendre-hi part i la pilota és ara a la teulada d'En Comú Podem, que haurà de valorar fins a quin punt li interessa estirar la corda. 

Categoria: Política