Política
Jéssica Albiach i Pere Aragonès al Parlament de Catalunya
Foto: Jéssica Albiach i Pere Aragonès al Parlament de Catalunya
Pressupostos

Oferta d'última hora per salvar els pressupostos: el Govern persegueix els comuns

Temps de lectura: 2 minuts
Jéssica Albiach i Pere Aragonès al Parlament de Catalunya
Foto: Jéssica Albiach i Pere Aragonès al Parlament de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha presentat una oferta d'última hora als comuns per poder salvar els pressupostos del 2024. 

Per què és important? Aquest dimecres se celebra el ple del Parlament que ha de permetre tirar endavant o rebutjar els comptes presentats per l'executiu de Pere Aragonès. Poques hores abans que comenci, el Govern no ha tancat un pacte amb els comuns i això suposaria que els pressupostos no quedarien aprovats. 

Què en sabem? Després de la reunió d'aquest dimarts a la tarda entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la líder dels comuns, Jéssica Albiach, per intentar els pressupostos, l'executiu català ha presentat una oferta d'última hora. 

  • Els comuns no han donat encara el seu suport perquè volen que Aragonès digui públicament que està en contra del macroprojecte del Hard Rock al Camp de Tarragona. El Govern insisteix que no té cap poder per tirar endavant o aturar el projecte. 

En detall: L'oferta d'última hora del govern és un acord, precisament, al voltant del Hard Rock. L'executiu d'Aragonès accepta estudiar una moratòria dels macroprojectes que consumeixen més de 100 litres per persona mentre no hi hagi sequera. 

  • Una proposta que sorprèn, si més no perquè el mateix Govern creu que no afectarà el Hard Rock, ja que la zona on s'ha de construir no es troba en emergència per sequera. 
  • A més, l'executiu també es compromet amb els comuns a modificar els impostos als casinos durant aquesta legislatura i fer un decret per planificar el joc a Catalunya. 

Previsions: El ple al Parlament i la votació de les esmenes està prevista per la primera hora d'aquesta tarda.