Política
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr
Madrid

La parella d'Ayuso hauria cobrat 2 milions en comissions per contractes de mascaretes

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Flickr

La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, hauria cobrat dos milions d'euros en comissions per mediar a la compravenda de material sanitari durant la pandèmia de Covid-19.

Per què és important? Després de setmanes parlant del cas Koldo, la polèmica ara ha girat cap a l'entorn del PP. En les darreres hores han aparegut més informacions sobre la parella d'Ayuso i, fins i tot, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Què en sabem? Segons ha publicat Eldiario.es, la parella hauria cobrat aquests diners durant els pitjors moments de la pandèmia, l'any 2020.

  • L'esmentat digital, explica que l'actual parella d'Ayuso va intentar esquivar Hisenda i amagar-li els beneficis d'aquestes comissions presentant factures falses.

En detall: Dels més de 2.300.000 euros que l'empresa de González (Maxwell Cremona SL) va facturar l'any 2020, el 85% d'aquests van arribar d'una única operació.

  • Aquesta operació sortia d'un contracte per mediar entre dues empreses que va sevir per comprar mascaretes, guants i altres productes sanitaris durant la pandèmia.
  • L'empresa catalana FCS Select Product va pagar a la societat de González Amador aquests gairebé 2 milions.
  • FCS, per la seva banda, és la corporació que després també hauria venut aquest material a diverses administracions, entre les quals, el govern de la Comunitat de Madrid que li va arribar a pagar 1.200 milions d'euros l'any 2022.

Context. Tot plegat surt de la denúncia de la Fiscalia de Madrid contra la parella d'Ayuso després de rebre un informe de l'Agència Tributària amb les conclusions d'una investigació que es va iniciar fa dos anys.

  • Hisenda apunta que hauria detectat moviments sospitosos de les societats de la parella d'Ayuso per enriquir-se durant els anys de la pandèmia.
  • Les empreses investigades són propietat de la parella d'Ayuso: Maxwell Cremona Ingeniería y Procesos para el Fomento del Medioambiente, dedicada a oferir serveis sanitaris; i Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering, una empresa sense treballadors del sector de cosmètica i farmàcia.