Política
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE
Cas Koldo

El PP denuncia Sánchez davant l'Oficina de Conflictes d'Interessos pel rescat d'Air Europa

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo | EFE

El Partit Popular ha anunciat que aquest dijous registrarà una denúncia davant l'Oficina de Conflicte d'Interessos perquè "determini la responsabilitat” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per no absentar-se de les reunions del Consell de Ministres on es "van prendre decisions favorables" per a Air Europa, "una companyia que tenia vincles de naturalesa econòmica i professional" amb Begoña Gómez, la dona del president.

Per què és important? El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ja va assegurar ahir que si Pedro Sánchez va votar a favor del rescat milionari d'Air Europa malgrat els vincles de la seva dona, Begoña Gómez, amb la companyia àrea, podria haver incorregut en "un supòsit de conflicte d'interessos".

Què diu? Segons el PP, "està acreditat que Air Europa va finançar la càtedra universitària" de Begoña Gómez des de l'arribada de Pedro Sánchez al poder.

  • També diu que estan provats els contactes de Gómez amb el responsable d'Air Europa, Javier Hidalgo.
  • Per això, els populars entenen que "el president va adoptar en Consell de Ministres presidit per ell decisions que van comprometre 795 milions d'euros de diners públics, malgrat que es va haver d'abstenir per la relació econòmica i professional de la companyia amb la seva dona".
  • A més, denuncien que han demanat explicacions a Sánchez sobre aquest tema, però no n'ha donat.

En detall: El PP també diu que li consten contactes de Gómez amb Víctor d'Aldama, una de les figures principals del cas Koldo, que va estar contractat per Air Europa, "perquè cobrés un deute de Veneçuela" amb l'aerolínia.

  • "D'Aldama va estar a Barajas juntament amb membres del govern espanyol la nit de l'arribada a Espanya de la vicepresidenta de Veneçuela Delcy Rodríguez, i dies després, a la seu de la companyia", assenyalen.
  • Per això, afirmen que “actuaran amb total contundència en l'esclariment del cas Delcy, pel que fa a la trama corrupta per la compra de mascaretes en administracions del PSOE, en el rescat de l'aerolínia, i en el paper que hi hagi pogut jugar el president, els seus ministres, els càrrecs socialistes i la mateixa dona de Pedro Sánchez”.