Política
Alberto Fernández i Carlos Carrizosa
Foto: Alberto Fernández i Carlos Carrizosa | Principal, amb fotografies de @parlamentcat
Eleccions

El PP ofereix a Ciutadans presentar-se conjuntament a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Fernández i Carlos Carrizosa
Foto: Alberto Fernández i Carlos Carrizosa | Principal, amb fotografies de @parlamentcat

Els populars han allargat la mà a Ciutadans i proposen unificar candidatures de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M. 

Per què és important? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat els comicis catalans després que la cambra catalana hagi rebutjat la tramitació dels pressupostos del 2024. Els partits preparen ràpidament la maquinària per enllestir la candidatura de les eleccions. 

Què en sabem? Segons la Sexta, la direcció del PP està negociant amb Ciutadans per formar una llista única per les eleccions catalanes del 12 de maig. A més, també s'estaria estudiant que la candidatura conjunta també es presentés als comicis europeus. 

  • És per aquest motiu que el PP de Catalunya encara no hauria confirmat candidat per les eleccions catalanes. En els últims comicis del 2021, el diputat Alejandro Fernández va ser el líder de la candidatura popular. 
  • La condició és que la llista conjunta hauria d'anar integrada sota les sigles del PP. 

En detall: Fonts del PP asseguren que durant aquest dimecres, després que Aragonès anunciés l'avançament electoral, es va produir una trucada entre populars i dirigent de la formació taronja. 

  • Les negociacions són discretes i es mantindrà el contacte entre les dues formacions. 

Què diuen? Per la seva part, Ciutadans ja ha comunicat que es presentarà a les eleccions, amb Carlos Carrizosa al capdavant, però també ha assegurat que treballarà "en la formació d'un front constitucionalista ampli i transversal" impulsant "aliances amb altres formacions polítiques i amb la societat civil". 

D'on venim: En les passades eleccions a Catalunya del 2021, Ciutadans va patir una forta patacada després de passar de 36 diputats a quedar-se només amb 6 representants a l'arc parlamentari. Anys enrere, la formació taronja, amb Inés Arrimadas al capdavant, va aconseguir ser el partit més votat a Catalunya. 

  • Per la seva part, el PP també va obtenir uns mals resultats en els últims comicis autonòmics de Catalunya. Els populars van obtenir 3 diputats, un menys que en les anteriors eleccions.