Política
Isabel Díaz Ayuso al Ple
Foto: Isabel Díaz Ayuso al Ple | Flickr
Madrid

Ayuso: "Demaneu la meva dimissió però aprovareu la llei més corrupta de la democràcia"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso al Ple
Foto: Isabel Díaz Ayuso al Ple | Flickr

PSOE i Más Madrid han exigit la dimissió de la presidenta regional per "mentir" sobre els pagaments de la seva parella a l'Agència Tributària.

Per què és important? El xicot d'Isabel Díaz Ayuso va oferir a la Fiscalia arribar a un pacte per declarar-se culpable de dos delictes contra Hisenda per evitar el judici. Aquesta informació s'ha fet pública aquest dijous, després que ella denunciés una "inspecció fiscal salvatge" i ser víctima d'"assetjament per part de l'Estat".

Què diuen? "Aquí només hi ha una presidenta que ha mentit i un partit que és corrupte a Madrid: el seu, senyora Ayuso. Per això, dimiteixi", ha demanat el portaveu del PSOE, Juan Lobato, que ha apuntat que la presidenta regional "està igual " que els exdirigents madrilenys Esperanza Aguirre, Francisco Granados o Cristina Cifuentes.

  • Ayuso no ha dubtat a respondre i ha afirmat que els socialistes han introduït al debat públic la qüestió de la seva parella perquè volen "tapar" l'aprovació de la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats: "Aprovaran la llei més corrupta i execrable de la democràcia i els pesarà tota la vida", ha asseverat.
  • També ha insistit que Pedro Sánchez, el mateix Lobato i tota la bancada socialista "estan asseguts a la corrupció política i econòmica": "I això no ho taparan per moltes dimissions que demanin buscant desestabilitzar-me", ha dit, fent referència al cas Koldo. 

A més, els socialistes no s'han donat per vençuts i han retret a Ayuso que en les seves declaracions d'ahir assegurés que Hisenda està endarrerint un pagament de gairebé 600.000 euros que deu a la seva parella: "A la corrupció es respon sense victimisme, com s'està fent al nostre partit. Ahir va acabar dient que Pedro Sánchez deu diners al seu xicot, senyora Ayuso".

  • "Vostè creu que el seu partit i jo tenim els mateixos nivells d'ètica, però jo no soc igual que vostès", ha rebatut Ayuso, que ha retret a Lobato que no demani la dimissió també de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i del ministre Víctor Ángel Torres.
Categoria: Política