Política
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Madrid

La parella d'Ayuso es querella contra la vicepresidenta Montero per revelació de secrets

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso

Alberto González Amador prepara una querella contra la vicepresidenta i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i també contra la Fiscalia i l'Agència Tributària, per revelació de secrets. 

Per què és important? La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, hauria defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

En profunditat: L'anunci d'accions legals es produeix hores després que la Fiscalia emetés un comunicat on explicava amb dades i dates les converses amb l'acusat per tancar un pacte per declarar-se culpable de dos delictes contra Hisenda per evitar el judici. 

  • En concret, González Amador denuncia que la vicepresidenta Montero al·ludís a les comissions per la venda de mascaretes que hauria cobrat durant la pandèmia abans fins i tot que aquesta informació fos publicada pels mitjans.
  • La mateixa Isabel Díaz Ayuso, a més, ja va acusar Montero aquest dijous de filtrar les dades de la seva parella: "La ministra d'Hisenda ja deixava anar pels passadissos i allà on tenia ocasió aquestes dades personals que ni tan sols el mateix afectat coneixia", va declarar.

Per la seva part, la vicepresidenta primera María Jesús Montero, ha negat haver publicat "cap informació" sobre la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

  • "Ho han publicat els mitjans de comunicació", ha detallat, "jo no he donat absolutament cap informació".

Per acabar: Ayuso va manifestar que la seva parella, "un ciutadà corrent", és víctima d'"assetjament per part de l'Estat" i va denunciar "una "inspecció fiscal salvatge" i un endarreriment d'Hisenda en el pagament de gairebé 600.000 euros que deu a la seva parella.