Política
José Luis Rodríguez Zapatero en una imatge d'arxiu.
Foto: José Luis Rodríguez Zapatero en una imatge d'arxiu.
ELECCIONS 12-M

El PSOE imposarà a Illa la presència a diari de Zapatero en campanya

Temps de lectura: 2 minuts
José Luis Rodríguez Zapatero en una imatge d'arxiu.
Foto: José Luis Rodríguez Zapatero en una imatge d'arxiu.

El PSOE imposarà la presència diàriament de José Luis Rodríguez Zapatero en la campanya de Salvador Illa. L’expresident del Govern espanyol, molt proper a Pedro Sánchez, tindrà una agenda pròpia al marge de la del candidat “amb qui també compartirà algun acte”.

Per què és important? Perquè el PSOE confia en el president espanyol que va impulsar l’Estatut de Catalunya de 2006 per ajudar Salvador Illa a aconseguir la presidència de la Generalitat.

Els motius. Fonts del PSOE, consultades pel Principal, asseguren que “Zapatero representa a la perfecció la convivència i la reconciliació entre Catalunya i Espanya que està impulsant Pedro Sánchez”. Creuen a Ferraz, seu del Partit Socialista, que l’expresident espanyol arrossegarà un vot important cap a Illa. 

A la pràctica. Suposarà la presència de José Luis Rodríguez Zapatero de forma permanent en la campanya de les eleccions del pròxim 12 de maig. Fins i tot en més actes que en els que participarà l’actual líder del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez.

Tot i això. Al PSC no acaba de convèncer la sobre presència de Zapatero en aquesta campanya. Un diputat al Congrés recorda que "amb ell va començar tota la deriva independentista" i "no acaba de ser ben valorat a Catalunya". "S’equivoca qui pensi que aquí transmet el mateix que a Astúries o Múrcia".

En profunditat. José Luis Rodríguez Zapatero, segons les mateixes fonts, visitarà les quatre províncies catalanes. No obstant la majoria dels actes que tindrà l’expresident espanyol seran a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el que es coneix com el ‘cinturó roig’ i que en dues ocasions li va permetre guanyar les eleccions.