Política
Allotjament turístic amb piscina interior
Foto: Allotjament turístic amb piscina interior | unsplash.com
Sequera

Polèmica: El Govern donarà diners als allotjaments turístics que estalvïin aigua

Temps de lectura: 2 minuts
Allotjament turístic amb piscina interior
Foto: Allotjament turístic amb piscina interior | unsplash.com

El Govern ha obert una línia d’ajuts per a allotjaments turístics que impulsin projectes per reduir el consum d’aigua. 

Per què és important? La mesura no ha agradat gens a molts sectors socials que tenen el lobby del turisme en el punt de mira per la sequera. A les xarxes socials, centenars d'usuaris han mostrat la seva perplexitat quan han vist la publicació de la Generalitat anunciant subvencions per a tot tipus d'establiments turístics. 

D'on venim? El Gremi d’Hotels de Barcelona ja va mostrar a inicis de febrer la seva preocupació per les mesures que la Generalitat havia decidit tirar endavant amb l'objectiu de minimitzar l'impacte per la falta d'aigua. 

  • El Govern ha decidit ara minimitzar aquesta preocupació repartint ajuts aconòmics per al sector. 

Què en sabem? Aquest finançament, d'un màxim de 300.000 euros, va dirigit a empreses que presten serveis d’allotjament turístic de Catalunya.

  • Es "premiaran" aquells projectes que, segons el Govern, "permetin adoptar mesures per reduir el consum d’aigua mitjançant la reutilització i l’estalvi en les instal·lacions dels seus establiments".
  • La subvenció es pot sol·licitar fins al 27 de març.

Amb més detall. Es poden presentar a la convocatòria hotels, hostals, pensions, càmpings, allotjaments rurals, apartaments turístics o albergs de joventut.

  • Les empreses interessades han d'emplenar un formulari d’inscripció prèvia i un formulari de confirmació de projecte en el termini de 20 dies hàbils des de la publicació de les convocatòries dels ajuts.
  • En aquest formulari s'han d'adjuntar els documents necessaris, així com realitzar les declaracions responsables pertinents per gestionar l'ajut.

Més informació

Reaccions a les xarxes