Política
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia
Eleccions

Bolaños, sobre el possible retorn de Puigdemont: "Els jutges decidiran si el detenen"

Temps de lectura: 2 minuts
Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia
Foto: Félix Bolaños, ministre de la Presidència i de Justícia | Ministerio de la Presidencia

El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha tornat a deixar en mans dels jutges la possible detenció de l'expresident Carles Puigdemont, si decideix tornar a Espanya abans que la llei d'amnistia sigui publicada al Butlletí Oficial de l'Estat. 

Per què és important? Carles Puigdemont anunciarà aquesta tarda si es presenta o no a les eleccions catalanes del 12 de maig. Es calcula que l'amnistia podria entrar en vigor en ple període electoral, entre les eleccions catalanes i les europees.

Què diuen? "Quan es publiqui l'amnistia al BOE, les euroordres decauran, i fins aquell moment són els tribunals els que prenen decisions", ha reiterat Félix Bolaños en una entrevista a Onda Cero.

  • "Ell té una ordre de detenció nacional i una euroordre, una vegada que la llei d'amnistia s'aprovi, perden la vigència", ha remarcat. 
  • El ministre ha assenyalat que amb independència de la decisió que anunciarà aquesta tarda el president "la Catalunya d'avui no té res a veure amb la del 2017". 
  • "És una situació millor perquè Catalunya mira cap al futur perquè intenta que hi hagi ponts d'acord, a diferència del que es vivia quan Puigdemont era president", ha afegit Bolaños. 
  • En aquest sentit, el titular de Justícia ha subratllat que la normalització a Catalunya "avança silenciosa cada dia", més enllà dels grandiloqüents titulars que sorgeixen del "soroll o la declaració".

A més, ha afirmat que "el Partit Popular acabarà reconeixent que l'amnistia és una llei bona per al país i la convivència" i considera que "hi hauria consens si el PP estigués governant i estigués impulsant la llei, perquè el PSOE seria més responsable", assegura.

Per acabar: Félix Bolaños ha volgut destacar que l'amnistia és constitucional i que totes les forces polítiques catalanes estan fent política dins de la Constitució.