Política
Carlos Carrizosa és el portaveu de Ciutadans al Parlament.
Foto: Carlos Carrizosa és el portaveu de Ciutadans al Parlament.
Eleccions 12-M

C’s exigeix al PP un escó per a Carrizosa i García: “Tenen moltes despeses”

Temps de lectura: 2 minuts
Carlos Carrizosa és el portaveu de Ciutadans al Parlament.
Foto: Carlos Carrizosa és el portaveu de Ciutadans al Parlament.

El Partit Popular i Ciutadans segueixen negociant un acord que els permeti concórrer junts a les pròximes eleccions del 12 de maig. Les converses es duen a terme a Madrid. Amb dirigents nacionals com a interlocutors. Els de C’s, segons confirmen fonts del PP al Principal, els han posat com a condició que Carlos Carrizosa i Joan Garcia “han d’estar als llocs de sortida per obtenir un escó”. La raó que esgrimeixen és que “tenen moltes despeses”.

Per què és important? Per què si el PP no accepta aquests dos noms i els dona un lloc destacat en les llistes per Barcelona, Ciutadans no acceptarà presentar-se conjuntament als comicis del pròxim mes de maig.

Qui és qui? Carrizosa, diputat des de l’any 2012, és el cap de files de Ciutadans a Catalunya des de la marxa d’Inés Arrimadas. Joan Garcia, per la seva banda, va accedir a la cambra catalana l’any 2018 tot i que va entrar en política l’any 2015 com a regidor a Sabadell.

Què en diuen? A Gènova 13, seu nacional del PP, el nom de Carrizosa no convenç. El seu perfil "combatiu”, asseguren, xoca amb els plans de renovació que Alberto Núñez Feijóo té per al Partit Popular de Catalunya i que passen, entre altres coses, per abaixar el to utilitzat fins ara. D’aquí que, ara com ara, tampoc s’hagi confirmat encara la candidatura d’Alejandro Fernández ja que a ell se li retreu precisament les crítiques a l’estratègia de Feijóo amb Catalunya.

Tot i això. Les direccions del PP i Ciutadans seguiran negociant fins al darrer minut per intentar aglutinar tot el votant constitucionalista moderat. Tenen fins al 8 d'abril de marge per arribar a un acord i registrar les llistes.

Què esperar? Fonts dels dos partits reconeixen que “serà complicat” arribar a un pacte que sigui del gust de les dues organitzacions. De no ser possible, sigui pels noms que conformen la llista o per les sigles, ambdós competiran per un mateix electorat.