Política
Eleccions

PP i Ciutadans trenquen negociacions per anar junts a les eleccions del 12-M

Temps de lectura: 2 minuts

El Partit Popular i Ciutadans han confirmat aquest divendres que han trencat les negociacions per concórrer junts a les eleccions catalanes del 12-M i a les europees del juny. 

Per què és important? Els de Ciutadans, segons confirmen fonts del PP al Principal, els havien posat com a condició que Carlos Carrizosa i Joan Garcia "estiguessin als llocs de sortida per obtenir un escó". La raó que esgrimien és que "tenen moltes despeses".

En detall: Aquesta decisió ha provocat, a més, la dimissió de l'únic dirigent visible de Ciutadans, l'eurodiputat Adrián Vázquez, que deixa el partit.

  • "Volem lamentar la impossibilitat d'haver pogut arribar a un acord satisfactori per a totes les parts, malgrat l'honesta voluntat compartida d'assolir una entesa", han explicat PP i Ciutadans en un comunicat.
  • "Encara que el context polític i la deriva de la majoria parlamentària que dona suport al Govern espanyol exigeix mesures excepcionals, les tensions internes així com el soroll extern que aquestes han produït han fet impossible poder assolir una solució en comú que pogués donar acomodament a la voluntat de totes dues parts", han afegit.

D'on venim? Fonts dels dos partits ja reconeixien aquest matí que "seria complicat" arribar a un pacte que fos del gust de les dues organitzacions. 

  • El nom de Carrizosa no convenç al PP català. El seu perfil "combatiu”, asseguren, xoca amb els plans de renovació que Alberto Núñez Feijóo té per al Partit Popular de Catalunya i que passen, entre altres coses, per abaixar el to utilitzat fins ara.
  • D’aquí que, ara com ara, tampoc s’hagi confirmat encara la candidatura d’Alejandro Fernández ja que a ell se li retreu precisament les crítiques a l’estratègia de Feijóo amb Catalunya.
Categoria: Política