Política
Sabadell
Foto: Sabadell | Resest.com
Desnonaments

El Govern torna a estar en el punt de mira: un veí de Sabadell se suïcida després de ser desnonat

Temps de lectura: 2 minuts
Sabadell
Foto: Sabadell | Resest.com

La CUP ha demanat les compareixences a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, arran del suïcidi d'un veí de Sabadell després de ser desnonat dimarts passat. 

Els motius: Un veí de Sabadell, de 70 anys, es va suïcidar aquest dimarts després de ser desnonat per l'impagament del lloguer al pis que feia 30 anys que vivia amb la seva parella.

  • La parella va deixar de pagar el lloguer fa un any: "Van prioritzar seguir pagant la resta de despeses, subministraments bàsics i menjar, abans de pagar unes quotes que se'ls feien inassumibles", segons denuncia la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de la localitat catalana (PAHC).
  • El desnonament va deixar aquesta parella sense cap solució i alternativa residencial.
  • "En estat de xoc, ell va abandonar el domicili i es va llevar la vida en un parc proper. Ens omple de tristesa i de ràbia, i només podem expressar la nostra solidaritat amb la família i el seu entorn proper", lamenta la PACH.

Què esperar? Davant d'aquesta situació, la CUP ha exigit explicacions als dos responsables de les conselleries que actuen en les ordres de desnonaments, Joan Ignasi Elena i Carles Campuzano.

  • La formació denuncia que els protocols per a persones que estan en situació de vulnerabilitat "s'incompleixen constantment".
  • A més, critiquen que els Mossos d'Esquadra haurien de treballar per protegir el dret a l'habitatge.

Per acabar: La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca de Sabadell, mitjançant un comunicat, ha exigit aquest divendres que s'investigui "l'actuació de la comitiva judicial i dels agents de policia".

  • El Tribunal Superior de Justícia Catalana, però, especifica que la comitiva "no va poder retenir l'home a l'habitatge", atès que no formava part del procediment judicial obert. 
  • "No apareixia al contracte arrendatari i no va esgrimir cap circumstància quan va obrir la porta a la comissió, que no el va poder retenir allà", expliquen fonts judicials.