Política
Laure Vega i Laia Estrada
Foto: Laure Vega i Laia Estrada
Eleccions 12-M

La CUP decideix entre Laia Estrada i Laure Vega per liderar la llista del 12-M

Temps de lectura: 2 minuts
Laure Vega i Laia Estrada
Foto: Laure Vega i Laia Estrada

La CUP ha obert un procés de votació aquest diumenge perquè la seva militància decideixi entre les diputades Laia Estrada i Laure Vega per encapçalar la llista de les eleccions catalanes del 12 de maig per Barcelona.

Per què és important? La CUP, juntament amb el PP, continuen sent els dos partits amb representació que encara no té cap de llista a les eleccions al Parlament.

Previsions: La formació ha obert una votació amb dues propostes diferents per als cinc primers llocs de la llista per a la demarcació de Barcelona.

  • Els militants podran votar fins dilluns al migdia. La CUP té previst presentar oficialment les seves llistes per al 12-M en un acte dimarts a les 18:00.

En detall: El debat, com va avançar l'Ara, està entre la diputada i exregidora de Tarragona Laia Estrada, o Laure Vega, la també diputada que va substituir Dolors Sabater.

  • La primera proposta de llista l'encapçala Estrada, seguida de Vega, l'exregidora de Ripollet i exdiputada Pilar Castillejo i el diputat Xavier Pellicer, mentre que la segona la lidera Vega, acompanyada de Pellicer, Castillejo i l'exportaveu d'Arran Mar Ampurdanès.
  • En aquesta segona, doncs, Estrada ja no hi figura, a diferència de Vega, que és a les dues.

D'on venim? La CUP i Guanyem es van presentar en coalició a la passada convocatòria electoral a Catalunya.

  • Per a les passades eleccions, del febrer del 2021, la candidata a la presidència per part de la CUP va ser Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona per Guanyem Badalona En Comú entre el 2015 i el 2018.
  • Va renunciar a la seva acta de diputada el desembre del 2023, després de tornar a la política municipal, i va ser llavors quan Vega va entrar al Parlament.
  • El partit assembleari canvia les llistes en cada procés electoral, així com el seu Secretariat Nacional, el seu màxim òrgan d'organització, es renova també cada quatre anys.
Categoria: Política