Política
Alejandro Fernández és el líder del PP català.
Foto: Alejandro Fernández és el líder del PP català.
PP

Feijóo no troba candidat pel 12-M i dona ales a Fernández per a repetir

Temps de lectura: 2 minuts
Alejandro Fernández és el líder del PP català.
Foto: Alejandro Fernández és el líder del PP català.

El relleu al front del Partit Popular de Catalunya se li està complicant a Alberto Núñez Feijóo. El líder del PP nacional, segons fonts de Gènova, no troba candidat per substituir a Alejandro Fernández de cara a encapçalar la llista del pròxim 12 de maig. Els dos es van reunir ahir a la seu nacional en un clima de màxima tensió. L'equip de Feijóo no confia en ell i el rebuig d'altres dirigents a agafar el relleu deixen sense massa opcions a Gènova.

Per què és important? Per què si Feijóo no troba cap candidat alternatiu disposat a assumir el repte, la direcció nacional del PP haurà de conformar-se amb Alejandro Fernández com a número u. Dins el propi equip de Feijóo l’actual líder del PP català no desperta massa simpaties, principalment per part de la número dos i el número tres, Cuca Gamarra i Elías Bendodo.

Qui és qui: A més de Fernández, en aquesta terna hi ha noms importants dins el PP català com la cap de files al Parlament Europeu i exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el portaveu municipal a l’Ajuntament de Barcelona i excandidat a la Generalitat, Daniel Sirera, i els alcaldes de Castelldefels i Badalona, Manu Reyes i Xavier García Albiol. Els quatre, segons confirmen fonts properes a Feijóo, rebutgen l’oferta.

Tot i això, Gènova 13, seu nacional del PP, segueix pensant en la necessitat d’abordar d’immediat la renovació del Partit Popular a Catalunya. De fet, és una assignatura pendent des de l’arribada de Feijóo al lideratge, ja fa dos anys, posposada en el temps pensant que no hi hauria avançament electoral.

Per acabar. El Partit Popular té temps fins al 8 d’abril per registrar la candidatura al Parlament de Catalunya. La formació que dirigeix Feijóo, això no obstant, aspira a deixar resolt el dubte de qui serà el seu cap de cartell al llarg d’aquesta setmana. El reguitzell de ‘no’ que està rebent el president nacional augmenta les possibilitats de Fernández que pugui repetir com ell vol.