Política
Alejandro Fernández, president PPC
Foto: Alejandro Fernández, president PPC | X / @parlamentcat
Eleccions

Alejandro Fernández serà el candidat del PP a les eleccions catalanes

Temps de lectura: 1 minut
Alejandro Fernández, president PPC
Foto: Alejandro Fernández, president PPC | X / @parlamentcat

El Partit Popular ja té candidat per a les eleccions a Catalunya del 12 de maig: Alejandro Fernández ha guanyat el pols a Gènova. 

Per què és important? Segons fonts de Gènova, el PP no hauria trobat candidat per substituir a Alejandro Fernández de cara a encapçalar la llista del pròxim 12 de maig. L'equip de Feijóo no confia en ell i no desperta massa simpaties, principalment per part de la número dos i el número tres, Cuca Gamarra i Elías Bendodo.

En detall: Els populars, però, hauran de conformar-se amb Alejandro Fernández com a número u.

  • Després d'haver obtingut el suport dels principals actius polítics del partit a Catalunya, se sotmetrà aquesta proposta a la consideració d'una Junta Directiva Autonòmica, que se celebrarà aquest dimecres a Barcelona i a la qual està previst que hi assisteixi el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.
  • En aquest òrgan, també es consultarà la designació de Dolors Montserrat com a presidenta del comitè de campanya.
  • Aclarit el nom del candidat i l'equip de campanya, el PP també procedirà a designar com més aviat millor la resta d'integrants de les candidatures a les quatre províncies. Tot això serà ratificat pel Comitè Electoral Nacional.

Per acabar: El Partit Popular es marca com a objectiu formar una candidatura forta que permeti la recuperació del PP com a formació de referència del constitucionalisme, "ja que el PSC ha abandonat aquest marc en convertir-se en crossa imprescindible de l'independentisme".