Política
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat
Eleccions

'Junts + Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president Puigdemont

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat

Junts+ Puigdemont per Catalunya serà el nom amb el qual concorrerà a les eleccions del proper 12 de maig la candidatura encapçalada pel president Carles Puigdemont.

Què en sabem? Des de Junts expliquen que la voluntat és oferir una candidatura que permeti afrontar aquesta nova etapa incorporant perfils i suports provinents de diferents sectors, amb l’objectiu de recuperar la força de la unitat i retornar als ciutadans la confiança en les institucions catalanes.

D'on venim? Les formacions que s'integraran a les llistes de Puigdemont són Joventut Republicana, Alternativa verda, Reagrupament, Acció per la República, Estat Català, Moviment d'Esquerres de Catalunya i Demòcrates.

  • Aquesta entesa “neix de la necessitat de bastir un front de país tan ampli com sigui possible, per recuperar la iniciativa política i situar Catalunya en una posició òptima per culminar els reptes que el nostre país va iniciar l’octubre del 2017”.
  • Les organitzacions asseguren que es comprometen “a acompanyar el president Carles Puigdemont en el seu camí cap a la restitució plena”. 
  • Segons el president a l'exili, aquesta unió de forces ha de servir per "dotar Catalunya d'un Govern ambiciós, solvent i que parli de tu a tu amb l'estat". 

 

Categoria: Política