Política
Moment en què la policia ha demanat que es retiri la parada
Foto: Moment en què la policia ha demanat que es retiri la parada | X / @RobertMsp
Eleccions catalanes

La Guàrdia Urbana de Tàrrega fa desmuntar una parada de recollida d'avals a Aliança Catalana

Temps de lectura: 2 minuts
Moment en què la policia ha demanat que es retiri la parada
Foto: Moment en què la policia ha demanat que es retiri la parada | X / @RobertMsp

El procés de recollida d'avals està sent una cursa d'obstacles per als de Sílvia Orriols. Militants d'Aliança Catalana han denunciat aquest dijous que la Guàrdia Urbana de Tàrrega els ha obligat a fer desmuntar la parada que tenien instal·lada a la plaça del Carme de Tàrrega per aconseguir els avals necessaris de cara a les eleccions catalanes del 12 de maig. 

Per què és important? No és el primer intent de boicot que la formació ha patit en el procés de recollida de signatures. Aquesta setmana Orriols ha denunciat que "extremistes d'esquerres" han assetjat diversos militants i que els han robat fulls amb avals a municipis com Arenys de Mar o Sant Sadurní d'Anoia. 

Què en sabem? En una publicació a les xarxes socials, un militant d'Aliança ha assegurat que la Guàrdia Urbana de Tàrrega els ha obligat a desmuntar la parada dels avals "per ordres de dalt". 

  • En aquest cas, "els de dalt" serien ERC, la CUP i el PSC, els tres partits que es van posar d'acord per fer un pacte de govern a Tàrrega per investir la republicana Alba Pijuan com a alcaldessa. 
  • Els militants han continuat recollint signatures als entorns de la plaça, "llibreta en mà". 

Què ha dit? La líder d'Aliança Catalana i batllessa de Ripoll s'ha fet ressò de l'incident. 

  • "El meu govern ha autoritzat parades informatives de tothom que ho ha sol·licitat, perquè la llibertat ideològica és un dels pilars de la democràcia", ha assenyalat Orriols, tot lamentant que "la resta de partits semblen no compartir aquesta premissa".

D'on venim? En alguns punts del país, els d'Aliança Catalana han requerit de vigilància policial per aconseguir recollir els avals amb garanties. 

  • "Hi ha determinats grupuscles i col·lectius incompatibles amb el lliurepensament i els drets i llibertats fonamentals", ha denunciat Orriols. 

  • El col·lectiu La Tempesta - Assemblea de Joves Arenyencs va presumir aquest dimarts d'haver atacat la parada d'Arenys de Mar: "Per Arenys no passareu, racistes", van publicar a les xarxes. 

  • Un altre moment de tensió viscut aquesta setmana: