Política
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter
Cas Koldo

Koldo García ho nega tot però reconeix que va oferir mascaretes a cinc governs autonòmics

Temps de lectura: 3 minuts
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter

Koldo García, en una entrevista al diari 'El Mundo', ha tornat a parlar per negar rotundament que algú en el ministeri cobrés "un cèntim" per la venda de material sanitari durant la pandèmia de la Covid-19. 

Per què és important? Els agents de la policia van detenir el passat 21 de febrer Koldo García Izaguirre, mà dreta de l'exministre de Transports, José Luis Ábalos, per un presumpte frau en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid. 

Què diu? Koldo García reconeix que va oferir aquestes mascaretes a quatre ministeris i a cinc governs autonòmics, però defensa que tot va ser legal. 

  • "Ni jo, ni Ábalos ni ningú del ministeri no ha cobrat un cèntim i jo puc justificar el meu patrimoni amb el meu sou", diu a 'El Mundo'. 
  • Koldo es va posar en contacte amb càrrecs de Castella i Lleó, Castella la Manxa, Canàries, La Rioja i també les Illes Balears. Tot i això, admet que mai va parlar personalment amb Francina Armengol, l'aleshores presidenta balear, sinó que simplement va posar a disposició de l'executiu l'empresa Soluciones de Gestión. 
  • Koldo García està convençut que no el condemnaran ni a un sol dia de presó per tota la suposada trama corrupta de les mascaretes. Considera que si va a la presó, serà per altres coses i no pas per la trama de les mascaretes i relata que Ábalos li va dir: "Centra't en ajudar en el que es pugui". Per això, Koldo va demanar pressupostos de mascaretes: "Vaig acceptar suggeriments de tothom i com no soc un expert, els vaig passar cap a dalt. Jo vaig actuar amb l'única intenció d'ajudar".
  • L'exassessor de l'exministre explica que ha estat guanyant durant anys 7.000 euros al mes: "Vaig cobrar una indemnització de 45.000 euros i els diners en metàl·lic que la Guàrdia Civil diu que són comissions són diners que jo treia dels meus comptes i guardava a casa meva".

A més, Koldo ha tornat a defensar Ábalos i assegura que involucrar-lo en aquest cas és "de fills de puta". De fet, li demana perdó perquè diu que no hi ha ningú amb l'honor i la dignitat que té ell.

  • L'exassessor també posa la mà al foc per tot el personal amb qui va treballar al ministeri de Transports que, segons ell, es va deixar la pell i va intentar ajudar durant la pandèmia. 

Què esperar? Precisament aquesta tarda, el Congrés dels Diputats constitueix la comissió d'investigació que aprofundirà en la compra fraudulenta de mascaretes i material sanitari per part de les administracions durant la pandèmia. 

  • Els populars ja han advertit que citaran Francina Armengol a la Cambra Alta per les mascaretes comprades a les Illes Balears.