Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Cas Koldo

Feijóo citarà Sánchez al Senat pel cas Koldo si no explica els negocis de la seva dona

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha amenaçat aquest dimecres a citar a la comissió d'investigació del Senat a Pedro Sánchez pel cas Koldo i per les activitats professionals de la seva dona, Begoña Gómez, si no dona cap explicació. 

Per què és important? Begoña Gómez, la dona del president Pedro Sánchez, va ajudar dues empreses privades a aconseguir un contracte milionari del govern espanyol l'any 2020, durant la meitat de la pandèmia de la covid-19.

Què diu? El líder popular ha afirmat que si el president espanyol no dona cap explicació "decent", haurà de comparèixer a la comissió d'investigació del Senat que ha impulsat el PP: "Si no respon, evidentment, el farem respondre", ha avisat Feijóo en una entrevista a Antena 3.

  • No obstant això, ha admès que en aquest moment no es planteja cridar també a la seva dona perquè no és "el seu estil" ni la seva forma de "fer política", ja que, segons ell, és el president del govern espanyol qui ha de donar les explicacions perquè pot estar incorrent en un conflicte d'interessos.
  • "No m'agrada trucar a la dona del president, no és la meva forma ni el meu estil. Però ell ha de donar explicacions. Si no, adoptarem la decisió que considerem més oportuna en defensa dels drets dels ciutadans", ha apuntat.
  • Després d'assegurar que fins ara no coneixien que la dona de Sánchez havia fet "cartes favorables" a empreses, cosa que "no ha passat mai en democràcia", el líder del PP ha indicat que el seu partit el que vol és que se'ls expliqui "què és el que ha passat" perquè és la seva "obligació".

A més, Núñez Feijóo ha acusat al govern de dedicar-se a insultar el PP: "No dona cap explicació, tret de l'insult o de ficar-se amb una presidenta d'una comunitat autònoma o calumniar al cap de l'oposició", ha dit, en al·lusió a Isabel Díaz Ayuso i a ell mateix.

  • En aquest sentit, el líder del PP s'ha volgut centrar en l'"assenyalament" orquestrat des del PSOE contra la presidenta madrilenya per la imputació a la seva parella per presumpta corrupció.
  • Feijóo ha defensat que Ayuso "no té ni un sol indici d'irregularitat en les seves actuacions polítiques" i, "com que no hi ha absolutament res en contra d'ella, a mi em sorprenen aquest tipus de qüestions", ha dit el popular.