Política
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | Twitter
Referèndum

Sánchez diu no saber "per què és notícia" el referèndum que proposa Aragonès en precampanya

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | Twitter

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha intentat treure ferro aquest dimecres sobre la proposta d'un referèndum d'independència a Catalunya que va fer aquest dimarts Pere Aragonès. 

Per què és important? Pere Aragonès ha presentat un informe al Consell Executiu per celebrar un referèndum i proposa que la consulta sigui pactada amb l'Estat i que es convoqui mitjançant l'article 92 de la Constitució.

Què diu? Durant la roda de premsa a Doha amb el primer ministre de Qatar, Pedro Sánchez ha emmarcat la petició del president de la Generalitat d'un referèndum a la precampanya electoral per a les eleccions del 12 de maig. 

  • "Estem en precampanya electoral, no sé per què és notícia el que demana ERC", ha dit el president espanyol.
  • Per això, afegeix, "tampoc serà notícia la posició del govern d'Espanya" ni tampoc "la seva posició com a secretari general del PSOE, que sempre ha estat de rotunda negativa a la celebració d'un referèndum". 

D'on venim? No fa ni 24 hores, la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ja avançava la seva negativa a la proposta per a un referèndum d'autodeterminació: "No la vol la majoria de la societat catalana", declarava. 

  • El PSC també va rebutjar aquest dimarts la proposta, però, tot i això, els socialistes catalans reconeixen que "hi pot haver vies legals" per celebrar-lo i que aquesta vegada el camí exposat pels republicans a través de l'article 92 de la Constitució s'emmarca dins de la jurisprudència vigent, a diferència del que va passar amb el de l'1-O. 

Per acabar: Pedro Sánchez ha aprofitat per elogiar el candidat dels socialistes en els pròxims comicis catalans: "Si hi ha algú que pugui unir i servir els catalans té un nom i un cognom, que és Salvador Illa", ha dit.