Política
Jordi Turull
Foto: Jordi Turull | Flickr
Eleccions 12-M

Turull situa el 12-M com un dilema entre Puigdemont o Sánchez: "Illa no té iniciativa pròpia"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Turull
Foto: Jordi Turull | Flickr

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que els pròxims comicis són la clau per al "futur de la nació" on el "dilema" serà si "a Catalunya governa Puigdemont o PSOE", "Puigdemont o Sánchez".

Què diu? En un esmorzar informatiu al Fòrum Europa, Turull ha menystingut la capacitat de decisió de Salvador Illa i també ha atacat el president Pere Aragonès i ERC traient-los de l'equació i sense ni tan sols citar-los explícitament.

  • Turull ha apuntat que en el 12-M el "dilema" està entre el candidat de Junts, Carles Puigdemont, o el president del govern central, el socialista Pedro Sánchez, perquè creu que el candidat del PSC, Salvador Illa, "exercirà de delegat de govern", ja que aquests anys "no ha tingut iniciativa pròpia per defensar alguna cosa que pugui molestar el PSOE": "Només diu que sí quan el PSOE, de la necessitat, en fa virtut, com l'amnistia", assegura Turull. 
  • El secretari general de Junts ha acusat al Govern d'haver portat Catalunya a un "estat letàrgic" i "adormit". A més, diu que s'han abonat al "màrqueting" i al "postureig". 

A més, Turull ha aprofitat per retreure al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la soledat i en campanya electoral".

  • "Hem tingut tres anys per plantejar un referèndum a Madrid", ha retret el secretari de Junts. En aquest sentit, ha recordat que l'expresident Artur Mas va presentar la consulta del 2014 acompanyat dels dirigents de l'ERC i la CUP.
  • També ha retret a Aragonès que faci totes les propostes a darrera hora: "Sembla que hi hagi l'oferta de tot el que no s'ha fet en tres anys". 

Per acabar: Sobre el retorn de l'expresident Carles Puigdemont durant la campanya electoral, Turull ha descartat completament aquesta opció, però sí que dona per fet que tornarà a Catalunya si pot ser investit com a president de la Generalitat, entre el juliol i agost.