Política
Sánchez durant la visita al laboratori forense del Valle de los Caídos.
Foto: Sánchez durant la visita al laboratori forense del Valle de los Caídos. | MONCLOA
GOVERN D'ESPANYA

Sánchez torna a confiar en Franco visitant per sorpresa el Valle de los Caídos per remuntar sondejos

Temps de lectura: 2 minuts
Sánchez durant la visita al laboratori forense del Valle de los Caídos.
Foto: Sánchez durant la visita al laboratori forense del Valle de los Caídos. | MONCLOA

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, torna a confiar en el comodí de Francisco Franco per remuntar els sondejos al País Basc, Catalunya i les Europees que no auguren un bon resultat per al PSOE que ell dirigeix. Per aquest motiu, aquest dijous, ha visitat per sorpresa el Valle de los Caídos només aterrar de Qatar.

Per què és important? Es tracta de la primera visita que es conegui públicament de Pedro Sánchez, com a president del Govern d'Espanya, al Valle de los Caídos. S'ha produït quatre anys i mig després de l'exhumació del cos de Francisco Franco i en plena campanya de les eleccions al País Basc i pocs dies abans que comenci la campanya a Catalunya.

Els motius. Fonts del Govern espanyol han explicat al Principal que el motiu de la visita al Valle de los Caídos era el de conèixer els treballs que estan fent dos forenses per a identificar a les víctimes civils del franquisme. La Moncloa, en el marc de la llei de memòria democràtica, vol reconvertir l'espai en un homenatge a les víctimes.

Background. Pedro Sánchez desenterra així l'estratègia de Franco, utilitzada en les darreres campanyes electorals, per intentar mobilitzar al seu electorat enfront uns sondejos que pronostiquen mal resultat per al PSOE.

Amb dades

  • Sánchez ha arribat al Valle de los Caídos, per sorpresa, a les 8.15 del matí, abans que obrís el temple al públic.
  • El president del Govern d'Espanya ha estat acompanyat en tot moment dels dos forenses que dirigeixen els treballs i del ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres.
  • Dos fotògrafs i dos càmeres oficials de La Moncloa han acompanyat a Sánchez per documentar en tot moment la seva visita.