Política
Pere Aragonès i Natàlia Mas
Foto: Pere Aragonès i Natàlia Mas | Twitter / @govern
Eleccions 12-M

La JEC considera "propaganda electoral" la proposta de finançament d'Aragonès

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Natàlia Mas
Foto: Pere Aragonès i Natàlia Mas | Twitter / @govern

La Junta Electoral Central (JEC) ha instat el Govern a no fer "campanya d'èxits o la utilització d'imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per les formacions polítiques" durant la resta del període electoral.

Per què és important? La JEC torna a entrar en acció després que ERC presentés en precampanya una proposta de finançament singular per a Catalunya.

En detall: La JEC considera que la proposta de finançament singular per Catalunya que va anunciar el president va ser propaganda electoral. 

  • Considera que l'anunci que va fer en una roda de premsa el 19 de març va vulnerar la neutralitat del Govern davant les eleccions.
  • L'òrgan electoral ha argumentat que la proposta de finançament es va presentar quan ja s'havia dissolt el Parlament i s'havien convocat les eleccions del 12 de maig.
  • També ha assegurat que el document presentat per l'Executiu sembla més l'"anunci d'un programa futur que un acord governamental d'aplicació immediata".
  • D'aquesta manera, la JEC resol la denúncia que va presentar el PSC.

A més, la JEC també considera que es va vulnerar el deure de neutralitat política dels poders públics en període electoral amb la roda de premsa i també amb la publicació patrocinada per la Generalitat als perfils de 'X' dels diaris de Sabadell (Barcelona) i Tarragona sobre actuacions en matèria sanitària del Govern.

  • "És manifest que no s'està aportant al ciutadà informació necessària o imprescindible per al correcte funcionament dels serveis públics", excepció recollida per la llei, "sinó que es limita a donar compte dels assoliments i actuacions dutes a termes pel Govern que patrocina els anuncis", resol.
Categoria: Política
Etiquetes: ERC JEC Eleccions