Política
Jordi Turull, atenent els mitjans
Foto: Jordi Turull, atenent els mitjans | X / @JuntsXCat
Eleccions catalanes

Junts se'n riu de la proposta de finançament d'ERC: “Un pamflet electoral"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Turull, atenent els mitjans
Foto: Jordi Turull, atenent els mitjans | X / @JuntsXCat

Jordi Turull ha retret avui al Govern que hagi “convertit el Palau de la Generalitat en una oficina electoral fent anuncis que ja no són ni seriosos ni creïbles”. El secretari general de Junts per Catalunya ha rebutjat, així, el nou model de finançament anunciat per ERC aquest dimarts. 

Per què és important? Junts insta l’Executiu “a funcionar com un Govern i no com una oficina electoral”, alhora que l'acusa de "deixadesa de funcions amb els temes que preocupen la gent”, posant com a exemple el conflicte amb els treballadors de les presons. 

Què ha dit? Turull ha fet aquestes valoracions des de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, des d'on ha afirmat que "amb un govern en funcions, quan han tingut tres anys per fer-ho, no és seriós" fer aquest tipus d'anuncis.

  • "Això és un planfet electoral que desprestigia les institucions", ha  afegit. 

En detall. Junts també ha llançat un advertiment als socialistes.

  • "Si el PSOE es pensa que Junts per Catalunya col·laborarà en el ‘café para todos’ per enfortir-lo, que es vagi oblidant dels nostres vots", ha dit. 

D'on venim? A 50 dies de les eleccions catalanes, el Govern ha anunciat que vol controlar tots els impostos que es paguen a Catalunya per gestionar-los, recaptar-los i, després, transferir una part dels recursos a l'Estat, a similitud del concert basc. 

  • Poques hores després, el Govern espanyol ja li ha volgut treure del cap la idea. 

Finalment, Turull ha volgut fer una reflexió en primera persona sobre la crisi dels centres penitenciaris: “Em puc fer càrrec del que s’està vivint a les presons, perquè ho he viscut, perquè sé la tensió que hi ha i els problemes de les persones que pateixen dins la cel·la”.

  • En aquest sentit, ha advertit a la consellera Ubasart “que des del postureig no es solucionen les coses. Cal empatia, cura d’humilitat i tenir molta predisposició a escoltar els funcionaris. Només ells saben les dificultats en què es troben”.

Context. El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat la sol·licitud de compareixença de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, davant la Diputació Permanent del Parlament perquè doni explicacions sobre l’immobilisme per part del Govern en aquest assumpte.