Política
Una de les imatges difoses pel Govern d'Aragonès sense el Rei.
Foto: Una de les imatges difoses pel Govern d'Aragonès sense el Rei. | GENERALITAT
GOVERN

Aragonès esborra el Rei Felip de les seves fotos durant la visita a Seat

Temps de lectura: 2 minuts
Una de les imatges difoses pel Govern d'Aragonès sense el Rei.
Foto: Una de les imatges difoses pel Govern d'Aragonès sense el Rei. | GENERALITAT

El gabinet del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha esborrat al Rei Felip VI de les imatges de la visita que ambdós han fet aquest divendres a la planta de l'automobilística Seat a Martorell.

Per què és important? En les imatges que ha distribuït la Generalitat de la visita no apareix en cap moment el cap de l'Estat. Tot i que en el vídeo que ha difós la Casa Reial, en canvi, si es veu a Aragonès junt amb Felip VI. En aquest vídeo, que la Zarzuela també ha penjat a les seves xarxes socials, es pot escoltar al Rei enviant un missatge als treballadors més joves de la companyia amb Aragonès al costat somrient. 

En profunditat. Aragonès, que ja va evitar saludar al Rei Felip VI durant la inauguració del Mobile World  Congress, evita així difondre imatges amb el monarca pocs dies abans de les eleccions al Parlament en les que es juga la reelecció. Es tracta d'una estratègia comunicativa que trenca amb el respecte institucional al cap de l'Estat. En el text que acompanya el comunicat del Govern, a més, tampoc s'esmenta la presència del monarca. Només s'explica que Aragonès ha fet la visita acompanyat del conseller d'Empresa i Ocupació, Roger Torrent.

Per acabar. Des que va arribar a la presidència de la Generalitat, l'any 2021, Pere Aragonès evita participar en aquells actes organitzats per la Casa Reial a Catalunya. Tampoc hi envia cap representant. En actes com els d'avui, organitzats per terceres persones, evita exposar-se molta estona al seu costat.