Política
Carles Puigdemont, president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, president a l'exili | Instagram / @carlespuigdemont
Eleccions 12-M

Carles Puigdemont deixa Waterloo i es trasllada a viure a Catalunya Nord

Temps de lectura: 1 minut
Carles Puigdemont, president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, president a l'exili | Instagram / @carlespuigdemont

Carles Puigdemont ja ha deixat la seva casa de Brussel·les, a Waterloo, per instal·lar-se a la comarca del Vallespir, a Catalunya Nord.

Per què és important? Carles Puigdemont es trobava vivint a l'exili des de la tardor del 2017, després la celebració del referèndum i la declaració d'independència de Catalunya. 

Què en sabem? El candidat de Junts a les eleccions del 12-M s'ha traslladat a la comarca del Vallespir durant aquesta Setmana Santa.

  • L'expresident té la intenció de fer bona part de la campanya electoral de forma presencial i sense pantalles.
  • Puigdemont es troba a aproximadament a tres quarts d’hora en cotxe d'Amer, Selva, el municipi on tenia la residència abans de marxar a l’exili.

D'on venim? El president a l'exili, Carles Puigdemont, va anunciar el passat 21 de març que seria el candidat de Junts a les eleccions del Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig.

  • Cal recordar que Puigdemont té, actualment, una ordre nacional de captura i que podria ser detingut si trepitja l'estat espanyol abans que no entri en vigor la llei d'amnistia.
  • Un cop aprovada definitivament la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats, es preveu que entri en vigor a finals de maig, després de ser publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 
  • Durant l’acte de presentació de la seva candidatura a Elna, el president va assegurar que tenia intenció de tornar el dia del debat d’investidura al parlament, encara que pogués córrer el risc de ser detingut en cas que la justícia espanyola no apliqués la llei d’amnistia.