Política
Senat
Foto: Senat | @Senadoesp | X
Amnistia

La llei d'amnistia al Senat: el debat entre Aragonès i el PP

Temps de lectura: 2 minuts
Senat
Foto: Senat | @Senadoesp | X

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tornarà a intervenir aquest dilluns davant una Comissió General de les Comunitats Autònomes que el PP ha volgut situar com a eix de la seva oposició a la llei d'amnistia.

Per què és important? Els populars aprofitaran la seva majoria absoluta a la cambra alta per aprovar un informe que assegura que l'amnistia és "un cop mortal" per a l'estat de dret.

Què en sabem? Aragonès prendrà la paraula en un debat en què tindrà com a altres protagonistes la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i cinc presidents més del PP.

  • L'únic president autonòmic encarregat de defensar l'amnistia en aquest fòrum serà Aragonès, que, a diferència del que va fer a l'anterior cita, en aquesta ocasió sí que es quedarà a escoltar la resta de presidents del PP.
  • Aragonès serà l'únic que defensarà l'amnistia, ja que ni el Govern ni els presidents autonòmics del PSOE estaran presents en aquesta cita al Senat.
  • Moncloa va delegar la presència o absència a aquest fòrum al Ministeri de Política Territorial que dirigeix ​​Ángel Víctor Torres.

En detall: Les intervencions dels presidents autonòmics estan fixades per ordre d'aprovació dels Estatuts d'Autonomia i cada líder regional té un termini màxim de deu minuts per fer-ne l'exposició a la tribuna.

D'on venim? A l'anterior Comissió del Senat en què va estar Aragonès, el mes d'octubre, el president català va fer la seva intervenció i va marxar en acabar, sense quedar-se a escoltar-se la resta de líders regionals. Per la seva banda, Ayuso va arribar amb la comissió començada i tampoc va escoltar el mandatari català.

Categoria: Política