Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat
Independentisme

El Suprem cita a declarar Puigdemont com a investigat per terrorisme en el cas 'Tsunami'

Actualitzat: Dilluns, 8 d'abril de 2024. 12:47
Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @JuntsXCat

El Tribunal Suprem ha citat com a investigats perquè declarin voluntàriament entre el 17 i el 21 de juny a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i al diputat d’ERC al Parlament Rubén Wagensberg en la causa oberta el febrer passat per presumptes delictes de terrorisme en l'anomenat cas 'Tsunami Democràtic'.

Què en sabem? La magistrada també cita a declarar el diputat del Parlament Rubén Wagensberg en la causa oberta el passat mes de febrer per presumptes delictes de terrorisme. 

  • A la interlocutòria, la magistrada instructora indica que les declaracions es duran a terme a través de videoconferència i que els investigats hauran d'estar acompanyats d'un advocat.
  • Amb tot, la jutgessa ha dictat dues ordres de detenció europea i internacional contra l'expresident i Ruben Wagensberg.

En detall: El febrer, quan el Suprem va obrir la causa al líder de Junts, ja va subratllar que era "necessari i pertinent" que tant Puigdemont com Wagensberg fossin cridats a declarar.

  • La jutgessa ha assenyalat que aquesta citació s'acorda "conforme a el que exposa i donant exprés compliment a la interlocutòria dictada per la Sala d'Admissió el passat 29 de febrer", quan va acordar obrir causa penal contra els dos aforats per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas 'Tsunami Democràtic'.

Context: La interlocutòria precisa que la data de les videoconferències s'ha fixat inicialment en aquest període -entre el 17 i el 21 de juny-, però també especifica que el dia concret s'assenyalarà amb posterioritat, de comú acord entre l'estat requerint i requerit.

  • D'aquesta manera Puigdemont haurà de declarar un mes després de les eleccions catalanes que tindran lloc el 12 de maig. A més, per aquestes dates es constituirà el nou Parlament de Catalunya que surti de les urnes.