Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont
Eleccions catalanes

Junts demana a TV3 fer el debat electoral a Perpinyà perquè hi sigui Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont

Junts per Catalunya ha enviat una carta a la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio on demana  que el debat electoral entre tots els candidats es faci a Perpinyà perquè Carles Puigdemont hi pugui ser present.

Per què és important? Junts+ Puigdemont per Catalunya vol garantir que hi hagi plena igualtat entre les formacions parlamentàries que competiran el 12-M. Aquest equilibri només es produirà si el seu cap de llista pot participar al debat dels mitjans catalans públics. 

D'on venim? La petició de Junts coincideix amb l'anunci de Puigdemont, divendres passat, que abandona Bèlgica, on ha residit els darrers 7 anys, per traslladar-se a la Catalunya Nord. 

  • A la missiva, Junts recorda que el seu candidat es troba a l'exili des de l'any 2017. 
  • "La persecució de què és objecte per part de la justícia espanyola només es dona a l'Estat espanyol, perquè a la resta de països europeus pot circular lliurement i amb plena normalitat", hi afirmen textualment. 

Què en sabem? La carta està signada per Albert Batet, com a director de la campanya de Puigdemont. 

  • Batet proposa un debat "sense traves tècniques que impedeixin o dificultin la plena expressió del president Puigdemont". 
  • La candidatura de Puigdemon demana a TV3 i Catalunya Ràdio que tinguin en compte que "són una televisió i una ràdio nacionals que inclouen Catalunya del Nord dins el seu àmbit de cobertura" i que, a més, "recentment hi han reobert la seva delegació". 
  • Els de Junts asseguren que només així podran "fer arribar les propostes a la ciutadania" i "contraposar-les amb la resta de formacions polítiques", en "igualtat de condicions".  

Reaccions. Alguns candidats d'altres formacions polítiques han respost a la petició de Junts+ Puigdemont per Catalunya. 

  • El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que ningú no hauria d'acceptar un debat amb l'expresident de la Generalitat i candidat de Junts a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, si no és presencialment i a Espanya.

  • "I per què no a casa meva?", ha preguntat irònicament Alejandro Fernández, candidat del PP a través de les xarxes socials. 

Categoria: Política