Política
Carles Puigdemont i Laura Borràs
Foto: Carles Puigdemont i Laura Borràs | Instagram / @laura_borras_castanyer
Junts

Puigdemont arracona els perfils més afins a Borràs a les llistes

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont i Laura Borràs
Foto: Carles Puigdemont i Laura Borràs | Instagram / @laura_borras_castanyer

El candidat de Junts + Puigdemont per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat el procés d'elaboració de les llistes al Parlament per desfer-se d'alguns dels perfils més radicals, la gran majoria afins a la presidenta del partit, inhabilitada per presumptes delictes, Laura Borràs.

Per què és important? Aquest moviment de prescindir de les persones més properes a Borràs dels llocs de sortida de les llistes, té molt a veure amb les tensions internes a Junts. Puigdemont, que pretén ser investit president de la Generalitat, ha preferit optar per perfils més moderats procedents de l'antiga Convergència i nous fitxatges externs a la política.

Els motius. El principal factor, segons expliquen a l'entorn de Puigdemont, és el de reconfigurar les posicions de força dins la direcció. Mentre Borràs ha sortit visiblement debilitada en la configuració de les llistes, quedant-se possiblement sense ningú del seu cercle més íntim en el nou Parlament, Puigdemont i el secretari general, Jordi Turull, n'han sortit reforçats.

Qui és qui:

  • Laura Borràs, presidenta de Junts, expresidenta del Parlament i número dos de Puigdemont a les eleccions del 2021, no pot presentar-se perquè està inhabilitada.
  • Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç i un dels perfils més combatius de l'actual grup parlamentari, és l'afí a Borràs que se situa més amunt a les llistes, concretament en el número 17 per Barcelona. En les darreres eleccions Junts va aconseguir 16 representants en aquesta demarcació.
  • Francesc de Dalmases, mà dreta i amic íntim de Borràs, va de número 18 i David Torrents, secretari d'Organització de Junts, de número 23.
  • Aurora Madaula, secretària segona de la Mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, s'ha quedat fora de les llistes.

Per acabar. Puigdemont i la direcció de Junts, amb aquesta llista més transversal i moderada, pretenen recuperar vots convergents de tota la vida i alguns que en les darreres eleccions van donar el seu suport al PSC de Salvador Illa.