Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @Congreso_Es | X
Cas Koldo

El PP portarà Sánchez als tribunals per "aclarir" els negocis de la seva dona

Temps de lectura: 3 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @Congreso_Es | X

El PP no ha cridat a comparèixer, de moment, el president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez, a la comissió d'investigació del Senat pel cas Koldo. Les coses, però, poden canviar. Així ho ha dit aquest dimarts el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? La dona de Sánchez està en el punt de mira d'ençà que es van publicar unes informacions que la relacionaven amb el rescat públic d'Air Europa, que va rebre centenars de milions d'euros per part del Govern espanyol després de la pandèmia per evitar la fallida. A més a més, també han sortit a la llum suposades relacions de Gómez amb Globalia, matriu d'Air Europa, i amb els seus propietaris, la família Hidalgo.

  • Aquestes informacions han tractat de vincular el rescat de l'aerolínia espanyola amb el cas Koldo. Un dels principals investigats a la trama de les mascaretes, Victor d'Aldama, mantenia relacions amb la família Hidalgo, que va reunir-se diverses vegades amb Begoña Gómez. 

Què diu? El PP va registrar aquest dilluns un primer llistat de compareixents per a la comissió que investigarà al Senat la presumpta trama de corrupció en contractes de mascaretes que esquitxa el PSOE. En aquesta primera llista hi apareixen noms com el de Salvador Illa, José Luis Ábalos i, fins i tot, Luis Rubiales, però ni rastre de Sánchez i Gómez.

  • Segons avança el diari 'El Mundo', el PP està preparant un escrit per elevar-lo al Tribunal Suprem o a l'Audiència Nacional. Asseguren que tenen clar que la decisió d'anar als tribunals està "presa" i és "ferma": "Portarem el president del govern espanyol als tribunals per aclarir el seu conflicte d'interessos".
  • Segons el PP, el líder del PSOE ha de donar explicacions per no decidir abandonar els Consells de Ministres que van aprovar ajudes a Air Europa tot i els vincles econòmics i professionals amb la seva dona.
  • A més, Feijóo ha tornat a avisar que citarà Begoña Gómez a la comissió "si Pedro Sánchez no vol donar explicacions": "No vull citar la dona del president del govern espanyol, llevat que el president del govern espanyol m’hi obligui", ha dit. 
  • "Si no li importa que hàgim de demanar explicacions a la seva dona perquè ell es nega, prendrem la decisió que correspongui, però serà al final i esgotant totes les instàncies per obtenir la informació que els espanyols tenen dret a saber”, ha contat Feijóo a la COPE. 

Per acabar: El líder del PP considera que seria "convenient" que Sánchez comparegués al Congrés o al Senat i oferís una "roda de premsa oberta a preguntes" veient que la seva dona "va construir activitats comercials, econòmics i mercantils" després que ell fos nomenat president i hagi tingut relació amb empreses "rescatades al Consell de Ministres" i "adjudicatàries en alguns ministres".