Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep
Eleccions 12-M

Puigdemont demana fer un debat amb Sánchez i Feijóo i rebutja fer-lo amb Illa i Aragonès

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep

El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha rebutjat contundentment celebrar un cara a cara amb Pere Aragonès per les eleccions del 12 de maig. De fet, ha proposat un cara a cara amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, o un debat a tres si també se'n vol sumar el cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo.

Què diu? Per a Puigdemont, els independentistes han de "treballar colze a colze" i no confrontar-se per aconseguir rèdits electorals, ha dit aquest dimarts en una entrevista a Rac1. 

  • L'expresident ha assegurat que la relació amb ERC ha de ser la de "companys de viatge". Tot i això, tampoc ha desaprofitat l'oportunitat per criticar que sigui el mateix Aragonès qui hagi proposat aquest debat: "Normalment, als presidents de la Generalitat els proposen els cara a cara, no va al revés, que ell ho proposa".
  • Tampoc no hi haurà un debat a tres entre Puigdemont, Aragonès i el candidat del PSC, Salvador Illa. Puigdemont també ha rebutjat aquesta proposta i ha assegurat que la discussió tindria "poca rellevància" perquè només es podrien tractar "qüestions autonòmiques".
  • Per això, el candidat de Junts proposa ara un debat amb Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. Carles Puigdemont ha afirmat que són ells els qui tenen les competències i que serà amb ells amb qui haurà de tractar si és elegit de nou president de la Generalitat: "Amb qui me les tindré a veure no és amb Illa, és amb Sánchez". 

Per acabar: El candidat de Junts a les eleccions del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha anunciat que tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura encara que no sigui escollit president de la Generalitat.