Política
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC
Cas Koldo

Illa compareixerà en el Senat pel cas Koldo i critica al PP de citar-lo per interès electoral

Temps de lectura: 2 minuts
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC

El líder del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que compareixerà a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo.

Per què és important? L'actual líder del PSC, Salvador Illa, en aquells moments ministre de Sanitat, va incloure l'empresa de Koldo en un megacontracte sanitari de 2.578 milions d'euros. Illa va liderar aquesta adjudicació pública perquè les comunitats autònomes compressin, durant la pandèmia de la covid-19, material sanitari de manera centralitzada. Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas, de Koldo García Izaguirre, va ser una de les empreses que va escollir. 

Què diu? En una entrevista a RNE, Salvador Illa ha assegurat que acudirà a la Cambra Alta per donar explicacions, perquè no té "cap inconvenient a aclarir les coses".

  • "Espero que es faci amb el respecte a causa de les institucions i amb un ànim d'aclarir i no enrarir l'ambient i crear un clima de crispació", ha remarcat Illa.
  • "El que estic veient, l'enfocament que sembla que se li dona, en el mateix moment en què se'm cita, crec que a ningú se li escapa que hi ha potser altres voluntats o interessos per part del PP", ha assenyalat, fent al·lusió a les eleccions del 12 de maig. 
  • "No tinc cap inconvenient a explicar-me, com he fet sempre", ha insistit i ha apuntat que es troba "molt tranquil i convençut" de la seva gestió.

A més, ERC i EH Bildu s'han sumat a la petició de compareixença de Salvador Illa a la Comissió perquè parli de la seva gestió com a ministre de Sanitat.

  • També volen que acudeixin a donar explicacions al Senat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l'exministre de Transports José Luis Ábalos, i l'exvicepresidenta primera del Govern i ministra d'Economia, Nadia Calviño.