Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
PP

Feijóo, a Sánchez: "Que valent és amb els dictadors morts i que submís amb els vius"

Temps de lectura: 3 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per la "corrupció", el "xantatge", la política exterior i la seva gira per l'Orient. 

Què diu? El líder popular ha acusat Sánchez de voler "controlar al seu gust" el CIS, la Fiscalia, el Consell d'Estat o RTVE, uns passos que van "exactament" en la línia contrària "del que fan els grans líders mundials": "Per això vostè no ho és, senyor Sánchez, ni passarà mai a la història com un", ha emfatitzat.

  • "Que valent és amb els dictadors morts i que submís amb els vius, sobretot quan comparteixen negocis sense explicar", li ha retret Feijóo al president, després de la seva visita la setmana passada al Valle de Cuelgamuros, on es va fotografiar amb les restes mortals de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura.
  • Per això, el popular compara la seva 'valentia' amb el dictador Francisco Franco amb la seva 'covardia' amb líders mundials actuals, com el veneçolà Nicolás Maduro i reclama un posicionament del govern espanyol amb l'oposició a Veneçuela.
  • Núñez Feijóo ha acusat Sánchez "d'amagar" per què va canviar de criteri respecte al Sàhara Occidental (de reivindicar un referèndum d'autodeterminació a reconèixer la sobirania marroquina) i "arruïnar" la relació amb Algèria, per què mai no parla sobre Veneçuela i per què van aplaudir la seva posició al conflicte de la franja de Gaza organitzacions terroristes com Hamàs.

A més, Núñez Feijóo també ha aprofitat per retreure el cas de corrupció que esquitxa al PSOE i li ha exigit a Sánchez que deixi d'utilitzar la política exterior com a "tallafocs dels seus problemes interns", al·ludint al cas Koldo.

  • "De debò creu que algú com vostè, que practica la política més fràgil i destructiva de la història democràtica espanyola, està en condicions d'oferir-se com a garantia internacional d'alguna cosa?", li ha preguntat. 
  • Feijóo ha afirmat que la política internacional "és exactament igual a la seva política nacional": "Vostè ha passat de proposar l'eliminació del Ministeri de Defensa a ser el president que més vol gastar en armament", ha exclamat.
  • També ha criticat que Sánchez acudeixi al Congrés "a donar lliçons de condemna de la violència, havent convertit Bildu en un pilar essencial del seu Govern": "Sap que les properes eleccions a Euskadi seguiran marcades per l'absència de centenars de milers de bascos que van marxar fugint de la violència?".

Per acabar: Pel que fa a la gira del president pel Pròxim Orient, Feijóo li ha deixat anar: "Per molt que s'amagui i s'allunyi, ha perdut el control. Per això no sortirà victoriós. El pitjor i el més lamentable és que els qui perdem de debò som tots els espanyols".