Política
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo
Foto: La ministra d'Igualtat, Ana Redondo | La Moncloa
Violència vicària

Crítiques a Redondo en reconèixer l'augment de la violència vicària: "Si no sap què fer, dimiteixi"

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo
Foto: La ministra d'Igualtat, Ana Redondo | La Moncloa

El Ministeri d'Igualtat ha reconegut aquest dimecres l'"increment intolerable" de la violència vicària després de l'assassinat d'una dona i dels seus dos fills menors al Prat de Llobregat.

Per què és important? Ja són nou les dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d'any a Espanya i set els menors d'edat. La Vanessa, del Prat de Llobregat, és la quarta dona víctima per violència masclista en l'àmbit de la parella a Catalunya des de principis d’any i els seus dos fills són la segona i tercera víctima de la violència vicària en tal sols una setmana. 

Què diuen? La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha anunciat que el ministeri es reunirà aquest dimecres a la tarda per analitzar el repunt d'assassinats vicaris.

  • Redondo maneja la hipòtesi d'un canvi en la forma d'actuar dels agressors masclistes, que consisteix a "atacar on més pot fer mal una dona" que és violentant als seus fills i excercint aquesta violència en els menors: "Hem de ser conscients que això és el que s'està provocant, que es pot produir aquest canvi en la mentalitat", ha dit. 
  • La ministra ha explicat que cal fer "un bon diagnòstic", reforçar totes les mesures que estiguin a l'abast, així com reforçar la coordinació amb altres ministeris, fonamentalment amb Interior. 
  • Ana Redondo s'ha justificat dient que "sempre que hi ha un avenç en drets, sempre que es produeix un avenç en igualtat feminista, es produeix una reacció contrària": "En els darrers anys jo crec que s'ha produït un bon avenç, un avenç feminista fort, i això està provocant una reacció duríssima, brutal, que no ens podem permetre com a societat", ha afirmat la ministra.

Per la seva part, els ciutadans i usuaris i usuàries de les xarxes socials s'han mostrat molt decebuts amb la feina del ministeri i d'Ana Redondo. 

  • "Tot és paper mullat i l'esteu guardant per a la propera campanyeta", "7 menors en 100 dies, de res serveixen les disculpes", "Estem fartes de la inacció del Govern", comentaven algunes usuàries després que Redondo hagi condemnat a les seves xarxes socials els assassinats al Prat de Llobregat d'aquest dimecres.
  • "Arribes tard", "Tens pensat fer alguna cosa més?", "La seva funció és fer molt més que condemnar els assassinats. Si no sap què fer, dimiteixi", comentaven uns altres. 

Per acabar: Ana Redondo ha tornat a tirar pilotes fora i ha alertat sobre els "discursos negacionistes i reaccionaris" que, al seu parer, són "un problema estructural" i que s'està veient com "estan calant".