Societat
Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària
Foto: Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària | Twitter
Successos

L'acusat de matar el seu fill de 5 anys a Bellcaire va apunyalar vint vegades la seva parella

Temps de lectura: 2 minuts
Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària
Foto: Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària | Twitter

El veí de Bellcaire d'Empordà, al Baix Empordà, acusat de matar el seu fill de cinc anys la matinada del 3 d'abril passat, va apunyalar vint vegades la seva parella per tot el cos i li va trencar diversos ossos de la cara.

Context: Els Mossos d'Esquadra van trobar el passat 3 d'abril un menor mort i la seva mare ferida greu en un domicili de Bellcaire d'Empordà. L'autor és el pare i els va atacar a tots dos a ganivetades. Es tracta d'un nou cas de violència vicària.

Què en sabem? El presumpte parricida està acusat de delictes d'assassinat, assassinat en grau de temptativa amb agreujants de gènere, acarnissament i parentiu i s'enfronta a una condemna de presó permanent revisable.

  • La principal hipòtesi que s'estudia en la investigació és que, quan el detingut va atacar la seva parella, de 29 anys i mare del menor, volia acabar amb la seva vida i que pensava que estava morta quan va abandonar el domicili familiar després de l'agressió.
  • Segons va explicar l'acusat en la reconstrucció dels fets, va consumir alcohol i cocaïna, en aquest últim cas concret una mica menys de mig gram, dosi reconeguda com a diària.
  • Després va anar a casa dels seus pares a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, on feia uns dies que hi estava instal·lat, ja que la seva parella havia decidit que es volia separar. 
  • El detingut va explicar davant els investigadors que va entrar al domicili familiar amb les claus, va anar a l'habitació on dormien la mare i el menor, ella li va preguntar que feia allà i ell se li va abalançar amb una navalla multiusos amb una fulla d'entre 5 i 6 centímetres.

En detall: L'assassí la va apunyalar fins a vint vegades a la zona cervical, una mà, una cama, avantbraç, tòrax posterior, tota l'esquena i li va causar un pneumotòrax bilateral. 

  • També li va trencar diversos ossos de la cara, com el maxil·lar i el pòmul dret, per la qual cosa va necessitar intervenció quirúrgica, segons els informes de la investigació.
  • L'atac va durar uns vint minuts i no va ser fins més d'una hora després, quan ella va aconseguir sortir i demanar ajuda al veí del davant, que va trucar al telèfon d'emergències.
  • El detingut no va reconèixer que va matar el seu fill de 5 anys.