Societat
Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària
Foto: Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària | Twitter / @laia_co
Successos

El detingut per matar el fill i ferir la mare a Bellcaire reconeix els fets: va voler fer-la patir

Temps de lectura: 2 minuts
Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària
Foto: Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire i clamen contra la violència vicària | Twitter / @laia_co

L'home detingut per matar el fill de 5 anys a ganivetades i ferit de gravetat la mare a Bellcaire d'Empordà ha reconegut "parcialment" els fets.

D'on venim? Els Mossos d'Esquadra van trobar aquest dimecres un menor mort i la seva mare ferida greu en un domicili de Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà). L'autor és el pare i els va atacar a tots dos a ganivetades.

  • Els Mossos treballen amb la hipòtesi que es tracta d'un cas de violència vicària, és a dir, aquella que un agressor exerceix sobre els fills per fer mal a la seva parella.
  • El presumpte autor del crim té antecedents per violència de gènere. Va ser denunciat per la víctima, la mare, l'any passat i, actualment, la parella estava en tràmits de separació. 

Què en sabem? El detingut ha tornat a l'escena del crim acompanyat per la comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra i ha admès haver fet servir les seves claus per entrar al domicili i que va apunyalar la dona i posteriorment la va atacar amb un ferro. 

  • L'arrestat ha afirmat que, en el moment del crim, es va dirigir fins a l'habitació de la dona, on hi havia la mare i el nen dormint, i es va llançar damunt d'ella. Segons la seva versió, va ser aleshores quan va sentir el nen plorant, el va "empentar" i l'infant va marxar cap a la seva habitació.
  • L'home, de 27 anys, ha afirmat que l'última imatge que té del petit és estant de bocaterrosa i immòbil al seu llit. Fonts properes a la investigació han indicat que el nen tenia diverses ganivetades a la zona del pit.
  • Després de perpetrar l'atac, el detingut ha explicat que ha marxat del domicili, però que ha tornat una estona més tard. En aquell moment, s'ha trobat la dona a la porta i l'ha arrossegat de nou cap a dins de l'immoble. L'home ha afirmat que llavors l'ha colpejat a la cara amb un objecte de ferro i ha fugit del domicili.
  • Els investigadors sospiten que l'assassí de Bellcaire no va rematar la mare perquè patís el dol pel fill. 

Situació actual: L'home està pendent de passar a disposició judicial. La mare, de 29 anys, continua ingressada a l'hospital Trueta en estat crític.