Política
Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona
Foto: Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona | EFE
Independentisme

La majoria d'investigats per terrorisme pel cas Tsunami són a l'estranger

Temps de lectura: 1 minut
Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona
Foto: Protestes independentistes a l'aeroport de Barcelona | EFE

Una segona onada d’independentistes ha marxat a l’estranger per la investigació de terrorisme de l’Audiència Nacional contra la plataforma Tsunami Democràtic pel seu paper en les protestes contra la sentència de l’1-O.

Per què és important? A tots ells la justícia els ha imputat pel cas de Tsunami Democràtic, moviment que va dirigir les mobilitzacions i les protestes contra la sentència del procés del 2019.

Què en sabem? Almenys set dels 12 investigats estan residint fora de Catalunya actualment, i quatre d’ells s’han traslladat en els últims mesos per la investigació de l’Audiència Nacional.

  • A banda de l'exdirector general d'Òmnium Cultural Oleguer Serra, que ha fet públic que s'ha traslladat a Suïssa; Carles Puigdemont; Marta Rovira o Ruben Wagensberg també hi ha d'altres.
  • El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó, que ho han anunciat aquest dijous, i Jaume Cabaní --a qui la justícia relaciona amb el finançament de Tsunami-- i el banquer Nicola Flavio Giulio Foglia.

En detall: Almenys 7 dels 12 investigats per l'Audiència Nacional i el Suprem resideixen fora de Catalunya a l'espera de l'amnistia.

  • La llei de l'amnistia està en tràmit i la majoria dels que han marxat ho fan per no exposar-se, mentrestant, a una possible detenció i empresonament preventiu.

Context: García Castellón donava aquest dilluns un termini de 24 hores als investigats en la causa de Tsunami Democràtic perquè facilitessin a través de les seves defenses les seves «direccions inequívoques» en què serien notificats de les citacions per acudir a declarar.

Categoria: Política
Etiqueta: Independentisme