Política
Carles Puigdemont en una foto d'arxiu.
Foto: Carles Puigdemont en una foto d'arxiu.
JUNTS

Puigdemont farà tots els mítings a França i Junts pagarà sis autocars diaris per traslladar-hi la gent

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont en una foto d'arxiu.
Foto: Carles Puigdemont en una foto d'arxiu.

Junts+ Puigdemont per Catalunya posa en marxa l’operació ‘Desconnectem pantalles’ de cara a la campanya electoral de les eleccions del pròxim 12 de maig. Això vol dir que tots els mítings, segons han informat fonts del partit, se celebraran a França. En concret al pavelló esportiu d'Argelers sud Mer i amb presència de Carles Puigdemont.

Per què és important? Per primer cop, des que Puigdemont va marxar a l'exili, Junts planteja els actes electorals amb el candidat a la presidència present de manera física. Fins ara l'eurodiputat participava sempre mitjançant una connexió telemàtica. En aquesta ocasió les úniques pantalles que hi haurà seran en el míting inicial, amb els candidats per Girona, Tarragona i Lleida de forma virtual a Argelers, i en l'acte final de Barcelona, el darrer dia, amb Carles Puigdemont des de França.

Com es farà? Junts ha plantejat que cada dia a les set de la tarda, a França, els protagonistes siguin el candidat i un territori en concret. Això vol dir que, si el divendres 26 és el míting de Reus i Baix Camp, sis autocars amb logotips amb les sigles de Junts + Puigdemont per Catalunya, sortiran de la ciutat tarragonina i es desplaçaran fins a la Catalunya Nord i faran tornada a la nit. Els autobusos els pagarà el partit, tot i que es podran fer donacions. Junts obrirà una web, aquest divendres, per tal que la gent pugui apuntar-se als autobusos.

A més. Per compensar la petjada de carboni que suposa el desplaçament de sis autocars diàriament entre Catalunya i França, una comitiva que fonts de Junts diuen que "serà similar a quan els cotxes de la Guàrdia Civil anaven amb la sirena per l'AP-7 amunt i avall durant el referèndum de l'1 d'octubre però amb autocars de Junts i ciutadans compromesos amb Catalunya".

Amb dades. Els actes, que a excepció del diumenge 5 de maig es realitzaran cada dia, seran a les set de la tarda en el cas dels dies laborables i les dotze del migdia en el cas dels festius. El dissabte 4 hi haurà un gran acte a l'aire lliure.

Categoria: Política