Política
Ignacio Garriga
Foto: Ignacio Garriga | Flickr
Antifrau

Una diputada de Vox denuncia Garriga per pagar despeses personals amb la targeta del Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Ignacio Garriga
Foto: Ignacio Garriga | Flickr

La diputada de Vox al Parlament Isabel Lázaro ha denunciat davant l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) despeses personals que el president del grup, Ignacio Garriga, presumptament va carregar a la Cambra.

En detall: Segons ha avançat El Confidencial, la diputada ha denunciat factures personals pagades amb les targetes del grup parlamentari i que considera injustificades.

  • Lázaro l'acusa de despeses personals per valor de 50.000 euros ha presentat i exposa diversos pagaments que van del 2021 al 2022 realitzats amb la targeta del grup parlamentari.
  • A la llista hi hauria factures a nom seu no justificades, menjars a domicili, compres a supermercats, perruqueries i, fins i tot, els pagaments de l'AMPA dels seus fills.

Què diuen? El president de Vox, Santiago Abascal, ha defensat que els comptes del grup parlamentari al Parlament de Catalunya "estan auditats".

  • "Donaré suport a Ignacio Garriga ara i sempre", ha sostingut en declaracions a periodistes juntament amb el també secretari general del partit abans d'un acte del partit a Terrassa.
  • Abascal ha titllat la denúncia de la diputada "el menor dels atacs que rebrà Ignacio Garriga" i ha reiterat que el candidat tindrà el seu suport sigui quina sigui la conclusió d'Antifrau.

En profunditat. Lázaro ja va denunciar per carta aquests despeses de Garriga davant el Comitè Executiu Nacional (CEN) de Vox, amb la intenció que "prenguin les mesures que corresponguin".

  • "No desitjo cap mal a un projecte del qual en soc part des de fa tants anys, per això crec que això no s'ha de permetre, hem de mostrar coherència entre el que diem i el que fem", apuntava a l'escrit.

Finalment, l'Oficina Antifrau ha registrat aquesta setmana la denúncia i ara n'ha d'avaluar l'admissió.

Categoria: Política