Política
Jorge Buxadé, cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu
Foto: Jorge Buxadé, cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu | Instagram / @jorge_buxade
Unió Europea

Vox celebra l'aprovació de l'Informe Buxadé a l'Eurocambra: "O compliu la llei, o us expulsarem"

Temps de lectura: 2 minuts
Jorge Buxadé, cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu
Foto: Jorge Buxadé, cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu | Instagram / @jorge_buxade

El Parlament Europeu ha aprovat l'Informe Buxadé, que vol facilitar la deportació d'immigrants en situació il·legal. VOX Europa ha celebrat la decisió de l'Eurocambra. 

Per què és important? La seva aprovació suposa la reforma del sistema Eurodac i això significa que, a partir d'ara, els Estats membres tindran una base de dades més àmplia i coordinada per identificar immigrants, incloent-hi empremtes dactilars, imatges facials i documents de viatge.

Què en sabem? La mesura pretén identificar tot aquell que es trobi a la Unió Europea en situació il·legal amb la finalitat de procedir a la seva expulsió. 

  • Una de les novetats és la inclusió d'alertes de seguretat, que s'imposaran a aquells que siguin considerats un risc potencial.
  • També es contempla la recopilació de dades a partir dels 6 anys (i no dels 14 com fins ara) per tenir una informació més àmplia sobre arribades, alhora que poder identificar aquells menors que acabin en grups o bandes que es dediquen principalment a delinquir. 

Amb dades. La votació al Parlament Europeu ha quedat de la següent manera: 

  • 404 vots a favor
  • 202 en contra
  • 16 abstencions

Què ha dit? El cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, s'ha felicitat per l'aprovació d'aquesta "base de dades harmonitzada, revisada i ampliada" que "permetrà a les nacions europees identificar i controlar els immigrants il·legals per reforçar així les nostres fronteres", segons ha escrit en una publicació a les xarxes socials. 

  • Durant la seva intervenció, Buxadé ha afirmat que es tracta d'"una base de dades que es construeix sobre registres individuals per posar fi al frau d'aquells que acudeixen a diversos països demanant protecció internacional o permisos de residència per arrelament buscant enganyar les autoritats nacionals i obtenir papers".
  • I ha afegit: "La majoria dels europeus sap que hem de girar el rumb per protegir la nostra seguretat, la nostra feina i el futur de les nacions europees". 
  • “Això és el que els diem: s'entra complint la llei; i si no ho feu, o ens enganyeu, us identificarem, us perseguirem, us expulsarem al vostre país d'origen”, ha conclòs.