Política
Toni Comín
Foto: Toni Comín | Generalitat
Eleccions 12-M

Toni Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Temps de lectura: 2 minuts
Toni Comín
Foto: Toni Comín | Generalitat

Toni Comín tornarà a Catalunya amb Carles Puigdemont el dia que es faci la investidura al Parlament després de les eleccions catalanes del 12 de maig.

Per què és important? L'actual eurodiputat de Junts per Catalunya, Toni Comín, encapçalarà la candidatura del seu partit per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny.

Què diu? "Vam sortir junts i sempre hem tingut la voluntat de tornar junts, perquè entenem que la nostra voluntat té un valor col·lectiu i polític, no només personal. Políticament, és una tornada que l'hem de fer junts", ha dit Comín en una entrevista a Rac1. 

  • D'aquesta manera, Comín ha deixat clar que tornarà de Bèlgica de la mà de l'expresident de la Generalitat: "Tornaré a Catalunya el dia de la investidura amb Carles Puigdemont". 
  • A més, l'eurodiputat s'ha mostrat convençut que els jutges hauran d'aplicar l'amnistia un cop entri en vigor al BOE, perquè si no estaran "prevaricant". 

D'on venim? Toni Comín va ser número 2 del president Puigdemont en les passades eleccions a l'Eurocambra, l'any 2019 i es troba exiliat també des de l'any 2017.

  • La candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ja va guanyar les eleccions europees a Catalunya l'any 2019 amb el 29% dels suports, superant el PSC (22%) i Esquerra Republicana (21%). 

Per acabar: Toni Comín s'ha mostrat satisfet davant la decisió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de donar-los la raó davant de la decisió de l’expresident del Parlament europeu, Antonio Tajani, d’impedir reconèixer-los com a eurodiputats el juliol del 2019.

Categoria: Política