Política
Toni Comín
Foto: Toni Comín | Generalitat
Eleccions europees

Toni Comín serà el candidat de Junts a les eleccions europees del 9 de juny

Temps de lectura: 1 minut
Toni Comín
Foto: Toni Comín | Generalitat

L'actual eurodiputat de Junts per Catalunya, Toni Comín, encapçalarà la candidatura del seu partit per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny.

En detall: L’eurodiputat ha aconseguit el 77% dels vots. L’altre candidat, el conseller nacional i president de l’agrupació local de Gandesa,,Joan Josep Florensa, ha aconseguit el 9% dels suports.

  • La candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ja va guanyar les eleccions europees a Catalunya l'any 2019 amb el 29% dels suports, superant el PSC (22%) i Esquerra Republicana (21%). 

D'on venim? Toni Comín va ser número 2 del president Puigdemont en les passades eleccions a l'Eurocambra, l'any 2019. 

  • En una entrevista a Rac1, Carles Puigdemont ja va assegurar que li "encantaria" que Comín tornés a repetir com a eurodiputat, perquè "ha fet una feina excepcional" i perquè "és un projecte que el vam començar junts i que no s'entendria que en un moment en què ens proposem liderar Catalunya, abandonéssim la trinxera europea".
  • Comín va ser conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Puigdemont a proposta d'Esquerra Republicana, malgrat que s'ha acabat desvinculant del partit.
  • Comín també és vicepresident del Consell de la República i va començar en política de la mà del PSC l'any 2003.
  • Actualment, ha sigut un dels homes més pròxims al president Puigdemont després del seu exili l'any 2017 i també ha estat membre del Comitè pel Desenvolupament i de la delegació per les relacions amb Austràlia i Nova Zelanda. 

Reacció de Carles Puigdemont

Categoria: Política