Política
Assemblea de l'ANC, el 16 de març passat
Foto: Assemblea de l'ANC, el 16 de març passat | X / @assemblea
Eleccions catalanes

ERC i la CUP intenten vetar Aliança Catalana en un cicle organitzat per l'ANC de Sabadell

Temps de lectura: 2 minuts
Assemblea de l'ANC, el 16 de març passat
Foto: Assemblea de l'ANC, el 16 de març passat | X / @assemblea

ERC i la CUP s'han negat a participar en un cicle organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, on estava previst presentar-hi els partits independentistes que concorreran a les eleccions catalanes. El motiu és que Aliança Catalana, la formació de Sílvia Orriols, hi serà present. 

Per què és important? Tot i que republicans i cupaires ja havien acceptat la invitació de l'ANC, han canviat d'opinió quan han sabut que el cap de llista d'AC per Barcelona, Lluís Areny, i el secretari d'organització del partit, Oriol Gès, havien confirmat la seva participació.

Què en sabem? El cicle, titulat 'Partits independentistes: Propostes de país per als propers 4 anys', estava previst celebrar-se del 15 al 19 d'abril. L'últim dia, divendres, hi participarà Aliança Catalana. 

En detall. La CUP i ERC han publicat a les xarxes dos comunicats diferents però amb un mateix objectiu: anunciar que no aniran a la roda de presentació de candidatures "si es convida un partit d'extrema dreta".

Què ha dit Aliança Catalana? Lluís Areny, d'AC, ha publicat un vídeo a les xarxes socials amb el seu punt de vista sobre la polèmica. 

Què ha dit ERC? "Considerem que és un error estratègic", ha advertit la formació de Junqueras i Aragonès a l'ANC sabadellenca. 

Comunicat d'ERC

Què ha dit la CUP? "L'ANC Sabadell no pot donar-los un micròfon i facilitar-los que s’expressin lliurement", ha expressat CUP Sabadell, tot afegint: "És un error atorgar-los una legitimitat 'democràtica'". 

Carta de la CUP

Rèplica de l'ANC. L'Assemblea ha respost les dues formacions a través de les xarxes socials. 

  • "A l'ANC de Sabadell apostem per la paraula i l'argumentació", han replicat als republicans. 
  • "Ens fem nostres les paraules de N. Chomski: 'Si no creiem en la llibertat d'expressió d'aquells que menystenim, no hi creiem en absolut', han contestat als cupaires.