Política
La popularitat de Pere Aragonès obté mals resultats a les enquestes
Foto: La popularitat de Pere Aragonès obté mals resultats a les enquestes | Instagram / @perearagones
Referèndum

Aragonès no es conforma amb el 'no' al referèndum: "El PSOE diu 'no' i després acaba dient 'sí'"

Temps de lectura: 2 minuts
La popularitat de Pere Aragonès obté mals resultats a les enquestes
Foto: La popularitat de Pere Aragonès obté mals resultats a les enquestes | Instagram / @perearagones

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit aquest dimarts que no es conformarà amb el 'no' del Govern espanyol a les seves propostes: la del referèndum i el finançament singular. 

Per què és important? El president ha emmarcat els comicis del 12 de maig com una "oportunitat" per aconseguir resoldre el dèficit fiscal a Catalunya mitjançant un finançament singular "negociat bilateralment" i també per arribar a un acord polític per posar les condicions del referèndum.

Què diu? "Atenent els antecedents, per a mi un primer 'no', no és una resposta amb la qual em conformaré", ha advertit Aragonès en una entrevista a Onda Cero, fent al·lusió a la Llei d'Amnistia o al traspàs de Rodalies.  

  • Per aquest motiu, Aragonès pensa que els socialistes "sempre" comencen les converses amb un 'no' i després acaben sent que 'sí'.
  • En aquesta mateixa línia ha tornat a parlar de la seva proposta sobre el finançament singular per a Catalunya per "posar fi al desequilibri": No és un joc de suma zero entre Catalunya i altres territoris sinó bàsicament entre el conjunt de les comunitats autònomes i l'administració general de l'Estat", diu Aragonès.
  • "Des de fa 10 anys els recursos de l'administració han augmentat més d'un 60% i els recursos de les comunitats no han arribat al 40%, quan som els responsables de proveir els serveis bàsics", ha afegit.

Per acabar: Pere Aragonès ha assegurat que no abandonarà responsabilitats després de les eleccions del 12 de maig: "Jo continuaré al servei de Catalunya i al servei del meu projecte polític en qualsevol circumstància". 

  • El candidat d’ERC ha respost que està disposat a parlar amb tothom. Però ha evitat parlar de donar suport a altres candidats.