Política
Pere Aragonès al Senat
Foto: Pere Aragonès al Senat | ERC
Referèndum

Pere Aragonès avisa al Senat: "L'Estat acabarà acceptant el referèndum igual que l'amnistia"

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès al Senat
Foto: Pere Aragonès al Senat | ERC

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat per fet que l'Estat acabarà acceptant el referèndum com ha passat amb l'amnistia.

Què diu? Ho ha assegurat aquest dilluns durant la seva intervenció davant de la Comissió General de Comunitats Autònomes, on Aragonès hi ha assistit com l'únic president autonòmic encarregat de defensar l'amnistia. 

  • Pere Aragonès ha dit que el referèndum serà "acceptat" de la mateixa manera que ho ha estat l'amnistia, que era "impossible" i "inconstitucional" fins que Pedro Sánchez va necessitar els vots de l'independentisme.
  • "No hi haurà amnistia, no hi haurà autodeterminació, deia Miguel Iceta. Deia que era impossible, inconstitucional", ha dit Aragonès.
  • També ha avisat al Senat que "el finançament singular i el referèndum seran inevitables".

En profunditat: Sobre l'amnistia, el president ha assegurat que l'amnistia és "la victòria de la Catalunya lliure" i que posa fi a la "il·legitimitat de la repressió. L'amnistia legitimarà el cop secessionista".

  • "De l'amnistia s'ha dit que és la pitjor traïció que pot cometre algú", ha apuntat Aragonès sobre les paraules d'Isabel Díaz Ayuso, aprofitant la seva presència.
  • L'amnistia, ha dit el president, és el "reconeixement" a "facilitar que la ciutadania voti", una circumstància que "mai pot ser un delicte".
  • A més, Aragonès també ha defensat la necessitat d'avançar en el finançament singular mentre Catalunya no sigui independent: "El model actual és injust. Cap dels presidents autonòmics acceptaria aportar a fons perdut 22.000 milions d'euros l'any al sistema", ha ressaltat.

Per acabar: Abans del president ha intervingut la senadora d'ERC Sara Bailac, que insisteix que el referèndum, "ni més ni menys", serà la "següent parada" després de l'aprovació definitiva de l'amnistia. "Ho ha de ser i ho serà", ha advertit.

 
 

Categoria: Política