Política
Dolors Montserrat (PP) i Teresa Ribera (PSOE).
Foto: Dolors Montserrat (PP) i Teresa Ribera (PSOE).
ELECCIONS EUROPEES

Dolors Montserrat i Teresa Ribera es perfilen com a candidates per descart del PP i PSOE

Temps de lectura: 2 minuts
Dolors Montserrat (PP) i Teresa Ribera (PSOE).
Foto: Dolors Montserrat (PP) i Teresa Ribera (PSOE).

Quan falta un mes i mig per a les eleccions europees del 9 de juny, els dos principals partits de l'Estat segueixen sense fer públic el nom dels seus caps de cartell. Pràcticament per descart, ja que ningú ha mostrat un gran interès per a encapçalar les dues candidatures, l'actual eurodiputada del PP, Dolors Montserrat, i la vicepresidenta tercera del Govern espanyol, Teresa Ribera, es perfilen com a números u del PP i el PSOE respectivament.

D'on venim? L'any 2019 la catalana Dolors Montserrat, que fins aleshores era la portaveu del PP al Congrés i abans va ser ministra de Sanitat, ja va ser la número u dels populars a les eleccions europees. El PSOE va optar per un altre català, l'exministre d'Exteriors, Josep Borrell, que després dels comicis va ser escollit Alt Representant de la Unió Europea per a la política exterior.

Situació actual. Tot i que el PP buscava una nova cara per a representar-los a Europa, pensant Alberto Núñez Feijóo en Dolors Montserrat com a relleu d'Alejandro Fernández a Catalunya, l'avançament electoral català ha desbaratat els plans del líder nacional del PP. Pel que Montserrat, de la seva confiança, tornarà a encapçalar la llista quasi amb total seguretat amb l'oposició a l'amnistia com a principal eslògan.

  • El socialista Borrell, també molt crític amb els pactes de Sánchez amb l'independentisme, va descartar seguir defensant les sigles del PSOE a Brussel·les perquè no es trobava còmode amb l'actual direcció.
  • Per això, tot i que ella també ho va rebutjar en un principi, el secretari general socialista ha convençut a la ministra Teresa Ribera perquè encapçali la llista.

Què esperar? Tots els sondejos coincideixen en una victòria del Partit Popular en aquestes eleccions, que podria passar dels 12 eurodiputats actuals als 25. El PSOE, que va guanyar els comicis fa cinc anys, perdria diversos representants a l'Eurocambra.

 

Categoria: Política